Ένσταση του Τριαντάφυλλου Διάφα για την πεζοδρόμηση των οδών Τζόντζα και Φαρμάκη

Η πεζοδρόμηση των οδων Τζόντζα και Φαρμάκη θα καταργήσει  θέσεις   στάθμευσης και γι αυτό διαφωνούμε. 

    Ο Υπογράφων διαφωνώ με την πεζοδρόμηση της οδού Τσόντζα – Φαρμάκη γιά τους παρακάτω λόγους :

  – Με αυτήν καταργούνται 5 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πράγμα   που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα  γιατί  το πρόβλημα της στάθμευσης είναι οξύ και  πολύ σοβαρό σ΄αυτήν την γειτονιά αλλά και στό ευρύτερο κέντρο και γιατί κατοικώ  εκεί  κοντά και  ζούμε καθημερινά το πρόβλημα. ΄Ολοι οι κάτοικοι του ευρύτερου  κέντρου αλλά και οι ερχόμενοι σ΄αυτό είμαστε αναγκασμένοι συνεχώς και κάθε   ημέρα να κάνουμε πολλούς γύρους μέχρι να βρούμε μιά θέση στάθμευσης πράγμα που  είναι γιά όλους ταλαιπωρία , απώλεια χρόνου , έξοδα σε καύσιμα  και φθορά των   αυτοκινήτων ( γιατί όλοι οι δρόμοι έχουν πλήθος λακκούβες) , αλλά και ρύπανση  του περιβάλλοντος .
Έτσι και η μία θέση στάθμευσης είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ    .

      Με την κατάργηση αυτή θα επιδεινωθεί πολύ το πρόβλημα.

         – Το έργο αυτό δεν αιτιολογείται και δεν τεκμηριώνει ο Δήμος οτι  τα  οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τις ζημιές . Επίσης είναι αυτοτελές και ξεκομμένο  και δεν εντάσσεται σε μιά εγκεκριμμένη   συνολική  κυκλοφοριακή μελέτη γιά την   πόλη,  και έτσι μπορεί να πάει χαμένο αν μιά τελική – συνολική μελέτη γιά την   πόλη αύριο προτείνει να ξηλωθεί και να αλλάξει.
     Γιά όλα τα έργα απαιτείται πλήρης ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ.

– Ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτε γιά το μεγάλο και κρίσιμο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην Κοζάνη και απλα κάνει αποσπασματικά  αναπλάσεις δρόμων με κατάργηση θέσεων στάθμευσης οι οποίες τελικά αθροίζονται σε πολλές εκατοντάδες  , πράγμα που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέκρωση την αγορά αλλά και όλες τις δραστηριότητες και εργασίες στην Κοζάνη. Δεν έχει κάνει καμιά μελέτη
γιά την στάθμευση.

      – Ερωτάται ο Δήμος : πόσες θέσεις στάθμευσης θα καταργήσει   με τις αναπλάσεις   πού κάνει σήμερα στις οδούς Π. Χαρίση , Φαρμάκη (δυτικό τμήμα), Δαβάκη, Αλκέτα κλπ.  Μήπως 30 θέσεις ?? μήπως 40?? Και γιατί αυτά τα έργα δεν μπήκαν στην διαβούλευση ?

  – Επίσης ερωτάται ο Δήμος γιατί δεν απαντά  ποτε στις Διαφωνίες και διαφορετικές  απόψεις που  κατατίθενται από πολίτες στις διαβουλεύσεις ?
 Διαβούλευση θα πη συζήτηση – διάλογος  και όχι μονόλογος . Ετσι  γίνονται  σοφότεροι οι άνθρωποι  και γίνεται το καλύτερο . Δημοκρατία θα πεί  διάλογος που  δεν βλέπουμε να υπάρχει.

Παρακαλούμε ο Δήμος να μας απαντήσει.

Τριαντάφυλλος Διάφας
Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
Δήμου Κοζάνης

5 σχόλια στο άρθρο “Ένσταση του Τριαντάφυλλου Διάφα για την πεζοδρόμηση των οδών Τζόντζα και Φαρμάκη

 1. Σταύρος Χατζημανώλης

  - Edit

  Απαντήστε

  Οι οικονομίες μιας ζωής των παππούδων ή και ακόμα κ των γονέων μπορεί να είναι αυτό το σπίτι που έχεις … όποτε δε έχεις το δικαίωμα να λες «άλλαξε περιοχή» …. και καλον είναι πριν πετάξεις την εξυπνάδα σου να Βουτας λίγο την γλώσσα στο μυαλό σου (αν λειτουργεί βεβαίως ) 🙂
  Το να γράφεις ανώνυμα είναι σαν την ηχώ στο φαράγγι και μόνο σοβαρά δε μπορεί να εκλάβει κάποιος τα σχόλια σου …

  1. Έχω μιλάμε για ένα πρόβλημα ρουτίνας στη πόλη μας ‘Το πάρκινγκ’, που μόνο ελεγχόμενες έχει ή απλά δεν έχει κι ο άλλος αντί να το σκεφτεί απλά απάντησε να αλλάξει σπίτι! Δηλαδή σκέψου να μένεις κέντρο και η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μετακομίσεις, αντί να κάνουν αλλαγές λίγο πιο σοβαρές και ώριμες… Η Κοζάνη βουλιάζει στις λακκούβες και αντί να βρούνε μια λύση κάνουν τη μια χαζομάρα μετά την άλλη…

 2. Καλό θα είναι πριν γίνει κάποιο έργο να απαγορευτεί η κυκλοφορία και το παρκάρισμα για ένα με δύο μήνες στους δρόμους που σκέφτονται στο δήμο να γίνουν παιζόδρομοι να δούμε πως θα είναι και αν όλα είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα ας το κάνουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.