Η περιπέτεια ενός εκπαιδευτικού από τη Δυτική Μακεδονία, που επί τέσσερα χρόνια περίμενε… 2 ένσημα!

“Μου κόλλησαν τα ένσημα μόνο όταν απευθύνθηκα στην Καθημερινότητα”

Για τέσσερα χρόνια ταλαιπωρήθηκε εκπαιδευτικός, προκειμένου να καταφέρει να λάβει δύο μόλις ένσημα από εργασία που έκανε το 2014.

Στα τέλη του 2014 εργάστηκε για δύο ημέρες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεγάλου νομού της Δυτικής Μακεδονίας, ως εξεταστής προφορικών ιταλικής γλώσσας στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Όπως ήταν φυσικό περίμενε την αμοιβή της εργασίας του, καθώς και τα προβλεπόμενα από την σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ένσημα.

Η καταβολή της οικονομικής αμοιβής του πραγματοποιήθηκε κανονικά, αλλά για άγνωστο λόγο, δεν του έβαλαν τα ένσημα. Αποτάθηκε δύο φορές στο ΙΚΑ, υπέβαλε καταγγελία μέσω υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ, κατέθεσε αναφορά στον “Συνήγορο του Πολίτη”, αλλά… τα ένσημα δεν έρχονταν.

“Χρειάζομαι την άμεση αναγνώριση και αυτών των ενσήμων (ημερών ασφάλισης) για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Δίχως αυτά, μου προκαλείται ανεπανόρθωτη ζημιά στα μόρια εμπειρίας” ανέφερε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr όπου έστειλε την υπόθεση ως τελευταίο αποκούμπι.

Η λύση βρέθηκε από την ομάδα της Καθημερινότητας, η οποία επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ, απέστειλε όλη την απαιτούμενη αλληλογραφία και τα στοιχεία που είχε καταθέσει σε ηλεκτρονική μορφή ο πολίτης και η διόρθωση στις ημέρες ασφάλισης έγινε μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα.

2 σχόλια στο άρθρο “Η περιπέτεια ενός εκπαιδευτικού από τη Δυτική Μακεδονία, που επί τέσσερα χρόνια περίμενε… 2 ένσημα!

  1. Όταν οι υπηρεσίες μένουν χωρίς προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και δεν προσλαμβάνονται νέοι αυτά θα συμβαίνουν. Και μιλάμε για τον ΕΦΚΑ ο οποίος προήλθε από συγχωνεύσεις ΟΓΑ και ΟΑΕΕ χωρίς να ενισχυθεί με προσωπικό. Τι να σου κάνει ο υπάλληλος όταν δέχεται καταιγισμό διαφόρων υποθέσεων; Αλλά ποιός νοιάζεται; Μήπως οι βουλευτές; Ταλαιπωρείται ο κόσμος και οι υπάλληλοι

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.