Νέα Δημοκρατία: Κόντρες, παρασκήνιο και συμμαχίες για ψηφοδέλτια και ΝΟΔΕ Κοζάνηςmitsotakise56ue56iue5i5i56

Δεν έχουν τελειωμό τα τηλέφωνα μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία οι επικείμενες εκλογές στη ΝΟΔΕ που ουσιαστικά θα καθορίσουν και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο παρασκήνιο όλα τα στελέχη έχουν ενταχθεί σε στρατόπεδα. Η ένταση λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι ήδη μεγάλη, γιατί από το ποιος θα βγει θα εξαρτηθεί η σύσταση του ψηφοδελτίου, θεωρούν οι υποψήφιοι μνηστήρες. Και όμως, το ψηφοδέλτιο θα αποφασιστεί καθαρά και ξάστερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα αποφασίσει για τα 7 άτομα, μέσα από μια δεξαμενή στελεχών τουλάχιστον 15 ατόμων.

Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρουμε όμως από ποιους και με ποια φιλοσοφία θα αποφασίσει. Στη δεξαμενή του Προέδρου συγκαταλέγονται άτομα από όλο το νομό Κοζάνης. Η τελική απόφαση θα παρθεί λίγο πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια στο πρωτοδικείο.

Να ξεκινήσουμε από τις γυναίκες. Μάχη θα δώσουν τρεις γυναίκες που συμπεριλαμβάνονται στη «δεξαμενή» και είναι η Ευλαμπία Πρώιου, πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και η πρώτη υπογραφή υποψηφιότητας του Μητσοτάκη, η Παρασκευή Βρυζίδου, πρώην Δήμαρχος Εορδαίας και η Νούλα Χρυσοχοΐδου, οικονομολόγος, μέλος του μητρώου στελεχών. Οι πληροφορίες θέλουν δύο από τις τρεις να καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο, λόγω της ποσόστωσης. Από τις όλες ενδείξεις φαίνεται ότι η πρώτη λόγω της ιδιαίτερης σχέσης με τον Πρόεδρο θα είναι σίγουρα στο ψηφοδέλτιο, ενώ η μεγάλη μάχη θα γίνει μεταξύ των δυο κυριών. Η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ευλαμπία Πρώιου, μαζί με τον νυν Βουλευτή, Γιώργο Κασαπίδη καλύπτουν συνάμα και τη περιοχή του Βοΐου.

Από τις υπόλοιπες περιφέρειες, στα Σέρβια δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Φώτη Ζυγούρη, οικονομολόγου και δημοτικού συμβούλου Σερβίων – Βελβεντού, χρόνια στελέχους της παράταξης.

Στην Εορδαία παραμένει ισχυρή η παρουσία του Μιχάλη Παπαδόπουλου, ενώ από τις γυναίκες την περιοχή εκπροσωπεί η Παρασκευή Βρυζίδου. Τα νερά της Εορδαίας έρχεται να ταράξει ο επιχειρηματίας, Ιάκωβος Παντελίδης, που αν και στενός φίλος και συνεργάτης του Μιχάλη Παπαδόπουλου, θέλει να πολιτευτεί και μάλιστα συμμετείχε και στην πολιτική ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, στην περιοχή της Κοζάνης υπάρχει έντονο παρασκήνιο. Γιώργος Τοπαλίδης, καθηγητής στα ΤΕΙ, μέλος της πολιτικής επιτροπής, και Στάθης Κωνσταντινίδης, δικηγόρος, θα αγωνιστούν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, ενώ ο Γιώργος Τζίτζικας, μηχανικός, ο Γιάννης Δεληγιάννης, οδοντίατρος και ο Τάσος Φούντογλου, ιατρός και μέλη και οι τρεις του μητρώου στελεχών διεκδικούν μια επίσης θέση από τους 7.

Η υποψηφιότητα του πρώην Περιφερειάρχη, Γιώργου Δακή θα εξαρτηθεί από την έκβαση της απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας. Εάν είναι αθωωτική θα μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Για τον Χάρη Κάτανα είναι στη διακριτική διάθεση του Προέδρου να τον επιλέξει για να είναι υποψήφιος Βουλευτής.

Οπότε το παζλ συγκεντρωτικά, από τις 7 θέσεις, τη μια παίρνει ο Γιώργος Κασαπίδης. Από εκεί και πέρα 2 γυναίκες μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο και μένουν 4 θέσεις για το προαναφερθέντα ονόματα που πρέπει να εκπροσωπούν όλες τις περιοχές του Νομού.

Βάλτε τη λογική σας να δουλέψει και σκεφτείτε σαν Μητσοτάκης για να βγάλετε την 7άδα.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “Νέα Δημοκρατία: Κόντρες, παρασκήνιο και συμμαχίες για ψηφοδέλτια και ΝΟΔΕ Κοζάνης

  1. Τρικυμία εν ποτηρίω!Ποιόν ενδιαφέρει αν μπει ο Τοπαλίδης ή ο Δακής και οποιος άλλος στο ψηφοδέλτιο.Λες και πρόκειται για στελεχάρες που μπορούν ν αλλάξουν κάτι.Δεν μας αφήνουν στον πόνο μας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.