Επιτυχημένη η συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης



6Zfyuilkdyulkdyulkkuy

Επιτυχημένη η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετείχε στην Έκθεση Βιβλίου για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο, στο πλαίσιο της προβολής του νέου κτιρίου, και της γνωριμίας του αναγνωστικού κοινού με το έργο και τις εκδόσεις της, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, και με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας.

Το περίπτερο της ΚΔΒΚ επισκέφτηκαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, ο βουλευτής Κοζάνης Θεμιστοκλής Μουμουλίδης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Ο Δρ Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, εκπρόσωποι φορέων των γραμμάτων και του πολιτισμού, καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς, εκδότες, δημοσιογράφοι, και πλήθος κόσμου. Το Δήμο Κοζάνης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κ. Ευθύμιος Λιάκος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτης Πτωχούλης, μέλη του Δ.Σ της ΚΔΒΚ, και υπηρεσιακά στελέχη. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκδόσεις της βιβλιοθήκης, την ιστορία της και το νέο της ρόλο ως πολυχώρο πολιτισμού.

Ιδιαίτερα μεγάλη υπήρξε επίσης η συμμετοχική του κοινού στις δράσεις που πραγματοποίησε η βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο των δράσεων της Έκθεσης Βιβλίου. Την Παρασκευή 4 Μαΐου, 16:30 – 17:30, στο σταντ Γαλλοφωνίας οι μικροί της φίλοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο εργαστήριο «Ταξιδέψτε στη μαγική χώρα των χρωμάτων!», στα γαλλικά και ελληνικά, στη γνωριμία με τη διάσημη Γαλλίδα εικονογράφο παιδικών βιβλίων, Marion Billet και την συγγραφέα και μεταφράστρια, Εύη Γεροκώστα, το οποίο επαναλήφθηκε για 2η φορά το Σάββατο 5 Μαΐου, λόγω του ενθουσιασμού των παιδιών.

Στην ημερίδα «Οι βιβλιοθήκες φως του κόσμου» με διοργανωτές την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ, ο αντιπρόεδρος της ΚΔΒΚ Παναγιώτης Πτωχούλης μίλησε για το νέο ξεκίνημα, και παρουσίασε τους στόχους, και τις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν. Στη συνέχεια την ίδια μέρα το απόγευμα, ο Στράτος Ηλιαδέλης, Οφθαλμίατρος – Συγγραφέας – Διευθυντής Σύνταξης Περιοδικού “ Ελιμειακά”, ο Χαρίτων Καρανάσιος, Διευθυντής Ερευνών ΚΕΜΝΕ της Ακαδημίας Αθηνών, και η κ. Ελένη Μαργαρίτη, Βιβλιοθηκονόμος της ΚΔΒΚ παρουσίασαν την βιβλιοθήκη “ως ζωντανό ψηφιδωτό”. Στις εισηγήσεις των ομιλητών έγινε αναφορά στην ιστορία, στήν εκδοτική – πνευματική δραστηριότητα, και σε διακεκριμένες προσωπικότητες της περιοχής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Πρόεδρος της ΚΔΒΚ κ. Παναγιώτης Δημόπουλος μίλησε για το όραμα, το παρόν και το μέλλον της βιβλιοθήκης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν φίλοι της βιβλιοθήκης και επισκέπτες της έκθεσης βιβλίου, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία, η συμμετοχή και η υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Νικόλαος”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.