Πτολεμαΐδα: Οι «Φιλαναγνωστικές χειραψίες» υποδέχτηκαν τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, με γιορτή



kkstyka5rjkaq456ujq4rujr4

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας υποδέχτηκε τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο στον οποίο ήταν αφιερωμένη η φετινή της φιλαναγνωστική χειραψία.

Ο συγγραφέας, συνάντησε τους «μικρούς συγγραφείς» των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, το πρωΐ στη βιβλιοθήκη, συνομίλησε μαζί τους και μοιράστηκε μαζί τους μυστικά των βιβλίων του και της συγγραφικής του διαδρομής. Στη συνέχεια ανοίχτηκαν οι ιστορίες της Χίου μέσα από χιώτικες λαλάδες , οι ιστορίες της Λέρου από κοχύλια και διαβάστηκαν παρουσία του συγγραφέα σε διαδικτυακή σύνδεση με τη Λέρο. Η όμορφη αυτή δημιουργική συνάντηση έκλεισε με το σύνθημα: «Σταμάτα ότι κάνεις και πάρε με αγκαλιά, βιβλία να διαβάσουμε γεμάτα μυστικά…»

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαΐου πλήθος μικρών αναγνωστών κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας για να γνωρίσουν από κοντά τον αγαπημένο τους συγγραφέα. Οι διάδρομοι γέμισαν από παιδιά που είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν λογοτεχνικό περίπατο μέσα στα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, να πάρουν μέρος στις διάφορες στις δημιουργικές δραστηριότητες που εκτυλίσσονταν και να ξεναγηθούν στην έκθεση των εικαστικών έργων του σχολικού κόμβου και των εργαστηρίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στην κεντρική αίθουσα, το λογοτεχνικό καφενείο χάρισε στο κοινό όμορφα τραγούδια, ευφάνταστες ιστορίες και παιχνίδια, με πρωταγωνιστές, τα παιδιά των εργαστηρίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των σχολικών τάξεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Μετά την ολοκλήρωση του λογοτεχνικού καφενείου ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος ανέβηκε επί σκηνής, συνομίλησε με το αναγνωστικό κοινό προάγοντας με το δικό του εκπληκτικό τρόπο την φιλαναγνωσία. Μικροί μεγάλοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στα διαδραστικά του παιχνίδια.

Την γιορτή υποδοχής έκλεισε η Αφηγηματική Ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την μουσική παράσταση: «Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας δεν είναι πια μικρός» εισπράττοντας το τελευταίο ζεστό χειροκρότημα.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση, καλωσόρισε τον καλεσμένο συγγραφέα, συγχάρηκε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης κι ιδιαίτερα τη Δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία όπως υποστήριξε, εκτελεί ένα ουσιαστικό έργο το οποίο αναγνωρίζεται όχι μόνο από την τοπική κοινωνία αλλά κι απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στο βραβείο φιλαναγνωσίας που πρόσφατα απονεμήθηκε στη Δ.Β.Π. από τον Ελληνικό Κύκλο Παιδικού Βιβλίου τονίζοντας ότι ο πολιτισμός υπάρχει και αξίζει τη στήριξη όλων μας. Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. Μαρία Κύρκα, καλωσόρισε με τη σειρά της τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, συγχάρηκε όλους όσους εργάστηκαν γι αυτή την μεγάλη γιορτή κι έδωσε το λόγο, εκεί όπου ανήκει, στα παιδιά. Τέλος, η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ν.Κοζάνης, Δήμητρα Φίλου χαιρέτησε την εκδήλωση συγχαίροντας τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τους εκπαιδευτικούς κι όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.