Δέσμευση από τον πρόεδρο της ΔΕΗ για το ζήτημα των πυλώνων της Ποντοκώμης – Δείτε το βίντεο



ytedkjytejkytejytejytrej

Συνάντηση εργασίας με βασικό θέμα τα ζητήματα που άπτονται της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Εμ. Παναγιωτάκη, το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως δύο σημαντικά αιτήματα του Δήμου Κοζάνης προχωρούν στην ικανοποίηση τους και συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ:

– Για το θέμα των πυλώνων και της γραμμής υψηλής τάση, που περνούν από το νέο οικισμό ο Πρόεδρος της ΔΕΗ διατύπωσε τη θέση πως « είναι τελείως ξεκάθαρο από πλευράς ΔΕΗ πως έχουμε συμφωνήσει σε ένα σχεδιασμό για τη μερική υπογειοποίηση και απομάκρυνση των πυλώνων και των γραμμών των 400κιλοβόλτ από το χώρο στον οποίο θα μετεγκατασταθεί ο οικισμός. Είναι πολύ θετικό που εντάχθηκε στο δεκαετές πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα γίνει πράξη. Συνεπώς οι φίλοι κάτοικοι της Ποντοκώμης δεν θα πρέπει να φοβούνται τίποτα σχετικά με το θέμα των πυλώνων».

– Όσον αφορά το θέμα των γραμμών μέσης τάσης και της ηλεκτροδότησης του οικισμού ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε πως «είμαστε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο θα βρεθεί η βέλτιστη λύση».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.