Ο Γολγοθάς συνεχίζεται – Γράφει ο Τάσος Καραλίγκας



ws57ws5tyi7we56si756t7iu56tΓράφει ο Τάσος Καραλίγκας:

O Χριστός μας ανέβηκε τον Γολγοθά Του και αναστήθηκε. Ο Γολγοθάς της Ελλάδας μας, όμως, είναι ατελείωτος.

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που ξέσπασε κι επίσημα η κρίση. Δέκα χρόνια ανεβαίνουμε τον Γολγοθά μας, όλοι εμείς οι Έλληνες, που επιλέξαμε να μείνουμε στην πατρίδα μας τα χρόνια αυτά. Ή που δεν είχαμε τη δυνατότητα της φυγής στο εξωτερικό.

Όπως έκαναν πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) συμπατριώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανώτατης μόρφωσης.

Και δυστυχώς η κατάσταση δείχνει ακόμη πιο ζοφερή απ` ό,τι παρουσιάζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η διαφαινόμενη καλοκαιρινή ΄΄έξοδος απ`τα μνημόνια΄΄ μοιάζει περισσότερο με όνειρο καλοκαιρινής νυκτός. Ή καλύτερα: μία ακόμη αυταπάτη του πρωθυπουργού μας…

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της φτώχειας που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, αρκεί να αξιολογήσει το εξής πρωτοφανές στατιστικό.

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύθηκε προκήρυξη του ΑΣΕΠ για περίπου 6.500 θέσεις εργασίας στους Δήμους όλης της χώρας. Από αυτές τις θέσεις, οι περίπου 5.500 ήταν στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων.

Ο μηνιαίος μισθός για κάθε θέση εργαζόμενου στην καθαριότητα, ανέρχεται περίπου στα 670 (ολογράφως: εξακόσια εβδομήντα !) ευρώ. Δύσκολα μπορεί να μαντέψει κανείς, πόσοι ήταν οι υποψήφιοι για μια θέση σκουπιδιάρη, που θα εισπράττει 670 ευρώ.

Οι υποψήφιοι ξεπέρασαν τους 130.000 (ολογράφως: εκατόν τριάντα χιλιάδες) ! Πάνω από 130.000 δηλαδή άνεργοι σήμερα, αποζητούν να εργαστούν ως σκουπιδιάρηδες, με μισθό 670 ευρώ…

Η είδηση είναι εκπληκτική, αλλά και ενδεικτική της απόλυτης φτώχειας που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα…

Κι από την άλλη, βλέπουμε καθημερινά να εισβάλλουν στα νησιά μας οι πρόσφυγες απ` την Συρία, κι όχι μόνο (καθώς μαζί με τους δυστυχισμένους Σύριους, εισέρχονται και οικονομικοί μετανάστες πολλών άλλων εθνικοτήτων), οι οποίοι απολαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ, καθώς και χρεωστικές κάρτες, με τις οποίες εξασφαλίζουν δωρεάν τον άρτον τον επιούσιο…

Δεν υπάρχει σωτηρία, δυστυχώς: 130.000 άνεργοι παρακαλάνε για μια θέση σκουπιδιάρη, για να εισπράττουν με την ανθυγιεινή εργασία τους κάτι παραπάνω από όσα παίρνουν όσοι δηλώνουν πρόσφυγες…

Κατά τα άλλα, βγαίνουμε σύντομα απ` τα μνημόνια…

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.