Χρέος ύψους 437.819 ευρώ για το εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας – Δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να διοργανωθεί η 34η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση

ekthesiako_mera

Από το 2009 και εντεύθεν έχει συσσωρευτεί χρέος ύψους 437.819, 22 ευρώ στην Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που λειτουργούσε το εκθεσιακό κέντρο βασικός μέτοχος της οποίας είναι το ΕΒΕ Κοζάνης, η Περιφέρεια, ο Δήμος Κοζάνης και άλλοι φορείς με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον μη βιώσιμη η λειτουργία του, κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το χρέος που φαίνεται να ήταν γνωστό από παλαιότερα και αποτέλεσε αντικείμενο αποτύπωσης από επιτροπή που συγκροτήθηκε για αυτόν τον λόγο το τελευταίο δίμηνο, αφορά κυρίως οφειλές προς προμηθευτές από την διοργάνωση των εκθέσεων, πάγια και λειτουργικά έξοδα αλλά και ανείσπρακτα που ανέρχονται στα 97.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα χρέη αυτά επιδιώχθηκε να βρεθεί λύση σε 30 και πλέον συνεδριάσεις του Δ.Σ του με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όχι μέσω εκκαθάρισης όπου οι μέτοχοι καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη τους αναλογικά. Ο κ. Σαρρής τόνισε πως πρωταρχικό μέλημα στην όλη διαδικασία είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν την δουλειά τους και στην συνέχεια να βρεθούν λύσεις ώστε να τακτοποιηθούν οι οικονομικές οφειλές.

Στόχος όπως εξήγησε ο ίδιος είναι μετά από τον μονόδρομο της εκκαθάρισης να λειτουργήσει το εκθεσιακό με άλλη μορφή και να σχεδιαστεί με άλλον τρόπο η λειτουργία του. Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο οικονομικός επόπτης του επιμελητηρίου κ. Παντελίδης μπροστά σε αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να διοργανωθεί η 34η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης κλαδικών εκθέσεων με στόχο οι εκθέσεις να είναι βιώσιμες και όχι οικονομικά επιζήμιες. Στο ΕΒΕ Κοζάνης αναμένουν πάντως με ενδιαφέρον και την σημερινή γενική συνέλευση του φορέα του εκθεσιακού κέντρου όπου θα γίνει απολογισμός δράσεων και στην συνέχεια ορισμός νέας διοίκησης εφόσον συμφωνήσουν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Χρέος ύψους 437.819 ευρώ για το εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας – Δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να διοργανωθεί η 34η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.