Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας για τη συγκρότηση Δ.Σ. και την εκλογή προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

pame_stroggilo_logo

Με πρωτοφανείς αλλά αναμενόμενες διαδικασίες, συνεδρίασε την Τετάρτη 11/4 το ΔΣ του ΕΚΝΚ για την εκλογή προεδρείου. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ), με φωνές και απειλές, δεν επέτρεψαν στην ΤΑΞΕΝ να τοποθετηθεί και να προβάλει την πρότασή της για αναλογικό προεδρείο, αντιθέτως, χωρίς καν να ψηφίσουν την συγκρότηση των μελών σε σώμα, απαίτησαν να εκλεγεί ο πρόεδρος πριν να πάρει οποιοσδήποτε άλλος το λόγο. Στη συνέχεια, αφού ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ είχαν την πλειοψηφία, με συνοπτικές «δημοκρατικές» διαδικασίες, όπως συνήθισαν και όλο το προηγούμενο διάστημα, απέκλεισαν την δεύτερη παράταξη και την Ταξική Ενότητα από το προεδρείο. Τα μέλη της ΤΑΞΕΝ, κατήγγειλαν τις τραμπούκικες μεθοδεύσεις των δύο παρατάξεων και αποχώρησαν από τη διαδικασία.

Οι τακτικές αυτές έρχονται σε συνέχεια όλης της προηγούμενης περιόδου, στη βάση της νοθείας, της καταστρατήγησης των διαδικασιών του εργατικού κινήματος, με ένα και μόνο στόχο : να διατηρήσουν τις καρέκλες τους πάση θυσία!

Ιδιαίτερα τώρα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους της περιοχής, με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ να βρίσκεται προ των πυλών, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να απομονώσει αυτές τις τακτικές της τρομοκρατίας, του αποφασίζω και διατάζω, να πετάξει από πάνω του το βραχνά του ξεπουλημένου και σάπιου εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις παρατάξεις του και να πάρει θέση στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η Ταξική Ενότητα, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, σε κάθε χώρο δουλειάς, με κάθε μορφή πάλης, και καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής, τους άνεργους, τη νεολαία και τις γυναίκες να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα, της υπεράσπισης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στα χέρια τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.