Βίντεο: Ο Χορός της Ροκάς την Τρίτη του Πάσχα 2018 στην Γαλατινή Βοΐου και η βράβευση αγωνισμάτων



 k7t5sk5sk65sjsajtrsjyrsytdsytd

Με επιτυχία αναβίωσε την Τρίτη ημέρα του Πάσχα «Ο Χορός της Ρόκας» στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το έθιμο αυτό συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης, με ανοιξιάτικα τραγούδια, την ολοκλήρωση των χειμερινών εργασιών και τον αποχαιρετισμό των ανδρών που έφευγαν για να δουλέψουν ως χτίστες σε ξένα μέρη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το αθλητικό μέρος και συνεχίστηκαν με το λαογραφικό, με χορούς του Βοΐου από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής και την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου «Ο  Χορός της Ρόκας».

Ακολούθησαν οι απονομές βραβείων και μεταλλίων από τη Δημοτική Αρχή και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο  Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατινής και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Γαλατινής.

Ο Δήμος Βοΐου συγχαίρει θερμά τους συνδιοργανωτές και τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Δείτε το βίντεο από tovoion.com:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.