Με έντονο ανταγωνισμό οι αυγομαχίες, στον ποντιακό σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες7yjtrsjtrasjtrajtarst
Ο ανταγωνισμός και η αγωνία κυριάρχησαν στις αυγομαχίες που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 8 Απριλίου 2018, στα γραφεία του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, γεγονός που συγκέντρωσε εκατοντάδες κατοίκους των δύο χωριών και κατοίκων της γύρω περιοχής, στον Άγιο Δημήτριο και παρακολούθησαν για περίπου δύο ώρες την διαγωνιστική διαδικασία.
AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.AYGOMAXIES.MEGALOI.8.4.2018 3
Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης Θόδωρος Κουσαλίδης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στις αυγομαχίες και τον κόσμο που προσήλθε στα γραφεία του συλλόγου για να τις παρακολουθήσει και ανακοίνωσε τους όρους του διαγωνισμού, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα τον καλό. 
AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.AYGOMAXIES.MEGALOI.8.4.2018 5
Δεκαπέντε ήταν οι αυγομάχοι, οι οποίοι τηρώντας ένα έθιμο που έφεραν οι πρόγονοί μας από τον αλησμόνητο Πόντο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, και οι αγώνας ο καλός, για το πιο γερόν ωβόν, άρχισε στις 18.30 το απόγευμα υπό τα βλέμματα των εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για να βγει ο νικητής. 
 
AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.AYGOMAXIES.MEGALOI.8.4.2018 1
 
Για μια ώρα έχοντας στην κατοχή τους 30 αυγά ο καθένας, χτυπούσαν τα αυγά τα οποία είχαν μαζέψει το τελευταίο διάστημα και άβραστα και άβαφα τα είχαν φέρει για τη μεγάλη στιγμή. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν σταδιακά να εγκαταλείπουν οι ένας μετά τον άλλον και γύρω στις 19.30 κρίθηκε η εξάδα των συμμετεχόντων με όσους είχαν τα περισσότερα αυγά.
AGIOS.DIMHTRIOS.RYAKO.AVGOMAXIES.MEGALOI.8.4.2018.8
Στην εξάδα μπήκαν οι Πλάτων Καρακατσάνης, Γιώργος Χρυσοπουλίδης, Χρήστος Χουλουτλίδης, Μάνος Κοκκινίδης, Σάκης Θαλαλαίος και Χρήστος Αμανατίδης. 
AGIOS.DIMHTRIOS.RYAKO.AVGOMAXIES.MEGALOI.8.4.20187
Ο αγώνας των αυτομάχων ήταν αμφίροπος και η επιτροπή του διαγωνισμού, ο Γιώργος Καζαντσίδης και ο Δημήτρης Κοτσογλανίδης, επιτηρούσαν τη διαδικασία για να πάνε όλα καλά και να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες, ενώ στη γραμματεία του διαγωνισμού ήταν η Ιωάννα Πεχλιβανίδου. 
AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.AYGOMAXIES.MEGALOI.8.4.2018 6
Μετά από ένα μισάωρο, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, αναδείχθηκε ο νικητής των αυγομαχιών, Χρήστος Αμανατίδης, με δεύτερο τον Σάκη Θαλαλαίο και τρίτο τον Μάνο Κοκκινίδη. 
AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.AYGOMAXIES.MEGALOI.8.4.2018 2
Στη φωτογραφία διακρίνονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, Απόστολος Τοπαλίδης, αντιπρόεδρος, Ιωάννα Πεχλιβανίδου γραμματέας, Θεόδωρος Κουσαλίδης πρόεδρος, Σοφία Καζαντζίδου ταμίας και Μαργαρίτα Βοργιαζίδου, μέλος.

 

Από το efxinospontos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.