Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κοζάνης: Διανομή δώρων στους 460 ωφελούμενους των πέντε δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»



77zjkytdlktdluydkluytdufi

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας & Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, στα πλαίσια των Εορτών του Πάσχα, προέβη σε διανομή συμβολικών δώρων στους 460 ωφελούμενους των πέντε δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το Π.Β.Σ. έχει συμπληρώσει δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στο δήμο μας, παρέχοντας πρωτοβάθμια κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα όχι μόνο σε άτομα τρίτης ηλικίας και Α.Μ.Ε.Α., αλλά και σε κοινωνικά και μεμονωμένα νοσηλευτικά περιστατικά.

Ως κοινωνική δομή έχει την ιδιαιτερότητα να εισέρχεται στα σπιτικά των ωφελούμενων και να τους εξυπηρετεί στην κάλυψη βασικών αναγκών. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό;

Ποιές ανάγκες χαρακτηρίζονται βασικές; Είναι, λοιπόν, εκείνες οι ανάγκες που αφορούν σε απλές καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες για όλους εμάς του υγιείς και νεότερους ανθρώπους είναι αυτονόητες και εύκολες στην πράξη τους, ενώ για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους οποίους έχει επέλθει έκπτωση των ικανοτήτων τους είναι δύσκολες έως ακατόρθωτες. Οι ηλικιωμένοι λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους αδυνατούν να καθαρίζουν το σπίτι τους ή να περιποιηθούν τον εαυτό τους, αδυνατούν να πάνε στο γιατρό να εξεταστούν ,να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή ακόμη να μάθουν πως να τα παίρνουν σωστά, αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και το κυριότερο πολλοί από αυτούς ζουν μόνοι τους και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει ή ακόμα πολύ απλά να τους κάνει παρέα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι δομές του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κοζάνης δίνουν ένα δυναμικό παρών, προκειμένου να καλυφθούν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όλες οι προαναφερθείσες ανάγκες, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Στα πλαίσια των εορτών του Πάσχα, οι εργαζόμενοι του Π.Β.Σ. διένειμαν σε όλους τους ωφελούμενους του πρ/τος συμβολικά πασχαλινά δώρα. Υπάρχουν ηλικιωμένοι που περίμεναν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα, υπάρχουν όμως και εκείνοι που το Πάσχα θα είναι μια μέρα σαν τις άλλες. Θα είναι μόνοι τους όπως πάντα!

Το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση καταρχήν στις ψυχές των ανθρώπων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.