Βραβεύτηκαν οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών σχολών από την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Κοζάνη

6ytrsjrajrteahreaystdy

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της βράβευσης των πρωτοετών φοιτητών σε οικονομικές σχολές της Χώρας, από την Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ‘’ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ’’ τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 το απόγευμα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού κ. Καρακάσης Μανώλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φοιτητές, τους συγχάρηκε γι’ αυτήν τους την επιτυχία. Αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης, για την επιβράβευση των δικών τους προσπαθειών, αλλά και των γονιών τους γι’ αυτήν την επιτυχία και να γνωρίσουν από τώρα το Οικονομικό Επιμελητήριο, που είναι ο θεσμικός οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν, τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών, όσο και μετά την αποφοίτησή τους.

Αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του περιφερειακού για τις συνέπειες τις κρίσης με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και απευθυνόμενος στους μελλοντικούς οικονομολόγους τους προέτρεψε να θωρακιστούν με γνώσεις και να αγαπήσουν αυτό με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν, για να πετύχουν, γιατί κρίσεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωαννίδης Ελευθέριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Κάτανας Ηλίας, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γκανάτσιος Στέργιος και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κα. Τσακιρίδου Ελένη.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Οικονομία, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου στα θέματα τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας με τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης και για την πιστοποίηση από το Οικονομικό Επιμελητήριο παλαιών και νέων οικονομολογικών επαγγελμάτων. Αναφέρθηκε στην κατάθεση προτάσεων στο ΕΣΠΑ για την απασχόληση νέων οικονομολόγων και οικονομολόγων που απασχολούνται σε άλλα επαγγέλματα μη οικονομολογικά.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Σαρρής Νικόλαος ο οποίος απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές τους συνέστησε να είναι επικεντρωμένοι στις σπουδές τους και μέσω αυτών να αναπτύξουν ικανότητες και ιδέες που θα είναι χρήσιμες στο επαγγελματικό τους μέλλον. Αναφορά έκανε και στην 4η βιομηχανική επανάσταση που θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην εξέλιξη της παραγωγής και της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακολούθησε η απονομή των επαίνων στους 204 επιτυχόντες από τη Δυτική Μακεδονία και η παράδοση ενημερωτικού φακέλου που περιελάμβανε δυο εκδόσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου που αφορούν το ένα τις θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018 και το δεύτερο το Debate με θέμα «Λύση για το Χρέος και Προοπτική Ανάπτυξης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης κ. Βαλαής Γεώργιος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βοϊου κα. Ζιάρα Φωτεινή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κεχαγιάς Φώτιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κοζάνης κ. Κύρινας Αντώνιος, ο Πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού κ. Ζυγούρης Φώτιος, ο πρώην Υπουργός Υποδομών κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σιόγκας Θεόδωρος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Παντελίδης Γεώργιος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Λυσαρίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωαννίδης Κυριάκος, η εκλεγμένοι στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κ.κ. Μετίσογλου Κωνσταντίνος, Κοεμτζόπουλος Δημήτριος και Αποστολίδης Ιωάννης , ο προιστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κιουρτσίδης Χαράλαμπος και ο υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Τοπαλίδης Γεώργιος.

Επίσης το θερμό χαιρετισμό της έστειλε, η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Αντωνίου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ευχήθηκαν ολόψυχα σε όλους τους νέους οικονομολόγους καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους.

Για το Π.Τ.
Ο Πρόεδρος
Καρακάσης Εμμανουήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.