Ταξική Ενότητα: Παρωδία το επαναληπτικό 35ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης



7xkjyrstkrtsjtrasjtreasjeaher5

Το επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 243/2018 ήταν ένα συνέδριο παρωδία με ευθύνη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ήταν συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που προσπάθησαν να επιβάλουν το προηγούμενο διάστημα με την γιγάντωση της νοθείας με στόχο το έλεγχο του Εργατικού Κέντρου.

Έφεραν 3000 ψηφίσαντες μέσα σε 3 μήνες πριν το συνέδριο με καραμπινάτες περιπτώσεις νοθείας. Στο συνέδριο του Σαββάτου νομιμοποίησαν 25 συνέδρους από σωματεία σφραγίδες όπως το 1.Σωματειο Ανέργων και Απασχολούμενων όπου ψήφισαν μόνιμοι της ΔΕΗ ,το Σωματείο Μετάλλου που προχώρησε καθυστερημένα 3 μήνες τις αρχαιρεσίες χωρίς να οριστεί διοικούσα, το Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας που ενώ το καταστατικό του ορίζει ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνο τεχνίτες συμμετείχαν από διάφορες ειδικότητες.

Απέδειξαν ότι δεν τους καίγεται καρφί για τις όποιες διαδικασίες και το καταστατικό του Ε.Κ. που μονίμως επικαλούνται. Ενώ το καταστατικό προβλέπει όποιο σωματείο θέλει να συμμετέχει στο συνέδριο πρέπει να καταθέσει το μητρώο ψηφισάντων 5 ημέρες πριν το συνέδριο και ενώ υπήρξε γραπτή αίτηση από την Ταξική Ενότητα, το σωματείο Σπάρτακος έφερε το μητρώο την ημέρα του συνεδρίου με στόχο να μην υπάρξει η δυνατότητα για έλεγχο διπλοψηφισάντων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν έδωσαν το δικαίωμα στην Ταξική Ενότητα να επιχειρηματολογήσει για κάθε ένα σωματείο ξεχωριστά με συγκεκριμένα στοιχεία για τη νοθεία, αφού έβαλαν σε ψήφιση το σύνολο των αντιπροσώπων από όλα τα σωματεία.

Αμέσως μόλις τέλειωσαν τη δουλειά με την εκλογή εφορευτικής η αίθουσα του συνεδρίου άδειασε αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να τελειώσουν στα γρήγορα χωρίς να δώσουν την δυνατότητα να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα της εργατικής τάξης. Για την πώληση μονάδων και ορυχείων που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, τα μεροκάματα πείνας, τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, τους πλειστηριασμούς εργατικών λαϊκών κατοικιών, τα νέα 88 προαπαιτούμενα μπροστά στην 4η αξιολόγηση. Οι αντιπρόσωποι τους δεν άκουσαν ούτε τον απολογισμό τους.

Δεν τους καίγεται καρφί για την αποστροφή που προκαλούν στους εργαζόμενους όλα αυτά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους για να προσδέσουν το κίνημα στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Θέλουν ένα κίνημα μακριά από τους χώρους δουλειάς, με καμπάνιες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινωνικό εταίρο που θα υπογράφει ότι του ζητήσουν τα αφεντικά. Γι’αυτό δηλώνουν ότι η απεργία «έφαγε τα ψωμιά της», γι’αυτό έτρεξαν να υπογράψουν την επέκταση του κατάπτυστου μισθού των 586 και 511 μικτά την στιγμή που αναπτύσσονται αγώνες για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, γι’αυτό δημιουργούν επαγγελματικά ταμεία την ώρα που κυβέρνηση και ΣΕΒ θέλουν να μετατρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε χρηματοδότες των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτή τη γραμμή κινούνται οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΑΚΕ και την εξειδικεύουν στην περιοχή μας. Είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση από την σκοπιά υπεράσπισης του εργοδότη τους. Είναι υπέρ της αξιολόγησης στη ΔΕΗ που στόχο έχει την εντατικοποίηση της εργασίας και τις μειώσεις μισθών, υποστηρίζουν το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης της κυβέρνησης πανηγυρίζοντας σαν γραφείο τύπου της επιχείρησης για αυξήσεις στους οκταμηνίτες την στιγμή που είναι καραμπινάτες μειώσεις κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Ότι μπροστά στις εξελίξεις που φέρνουν νέα δεινά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ο μόνος τρόπος να έχουμε θετικές εξελίξεις προς όφελος μας είναι να κάνουμε πέρα από τα σωματεία τα τσιμπούρια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και να τα μετατρέψουμε από άνδρα νοθείας και εκφυλισμού σε κάστρα αγώνα. Αυτό προϋποθέτει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, την συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις.

Καλούμε τους αντιπρόσωπους του συνεδρίου που προβληματίζονται, που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αλλά νιώθουν αποστροφή γι’αυτην την κατάσταση να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στις εκλογές την 1η Απριλίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.