Επιδότηση για φωτοβολταϊκά από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης1ytdkysdkyrjskjrskydy

Από τις 14-12-2017 είναι ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την υποβολή αιτήσεων στήριξης υλοποίησης επενδύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020. 

Σε περίπτωση μη ύπαρξης διασύνδεσης με το δίκτυο ή όταν αυτή κρίνεται αντιοικονομική λόγω απόστασης από το δίκτυο το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σύμφωνα με τη δράση για να ηλεκτροδοτήσει : 

Θερμοκήπια
Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις
Γεωτρήσεις 

Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής των αιτήσεων στήριξης η εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος μοριοδοτείται με αυξημένη βαθμολογία καθώς επιτυγχάνει 100% ποσοστό κάλυψης των ετήσιων ενεργειακών αναγκών της εκμετάλλευσης. Η μοριοδότηση αυξάνεται επίσης με την αύξηση των ετήσιων ενεργειακών αναγκών ανά στρέμμα. 

Δικαιούχοι 

Φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού
Nομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου που έχουν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού
Συλλογικά σχήματα του αγροτικού συνεταιριστικού δικαίου, όπως ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών και ΚΟΙΝΣΕΠ 

Απαιτείται

Φορολογική και ασφαλιστικές ενημερότητες χωρίς παρακρατούμενες οφειλές
Ύπαρξη κερδοφορίας κατά τις 3 τελευταίες διαχειριστικές χρήσεις (μέσος όρος 3ετίας) προ αποσβέσεων και φόρων (Ε3 /ισολογισμοί)
Τα ακίνητα επί των οποίων χωροθετούνται οι επενδύσεις να είναι ιδιόκτητα
Ύπαρξη οικοδομικής άδειας
Τεκμηριωμένη ικανότητα κάλυψης, κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, του ποσοστού του αιτούμενου προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στην ιδιωτική δαπάνη

2jyrskyrasjktrsajtrsyy

Περισσότερα για τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα θα βρείτε στο www.mp-energy.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.