Πτολεμαΐδα: Αναβολή μόνο των εκδηλώσεων Φεστιβάλ Δρόμου – Θ. Μουμουλίδης: «Η πόλη γιορτάΖει και θα είμαστε όλοι εκεί»ipsikaminos23456

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Βασ. Σοφίας Πτολεμαΐδας όπου ήταν να γίνει η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ ήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι επειδή λόγω καιρού υπάρχουν τεχνικά προβλήματα.

Τελικά η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 18.00. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά ως ακολούθως:

Στις 18.00 στο αμφιθέατρο του Ποντιακού συλλόγου ο γνωστός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Εγώ ο Σίμος Συμεών» σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα του ’60 για έναν μοναχικό ήρωα …

Ακολουθεί στις 20.00 στον ίδιο χώρο το μουσικό σχήμα Carsi σε μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής του Ελλαδικού χώρου με μια σύγχρονη προσέγγιση έρχεται να δηλώσει τον διαχρονικό ήχο των παραδοσιακών οργάνων. Είσοδος: 5 Ευρώ

Στις 22.00 στο Barley Bar το συγκρότημα Jazz 3 Tone σε ένα αφιέρωμα στην τζαζ μουσική συνεχίζεται το πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου ολοκληρώνεται η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων …

Θέμης Μουμουλίδης: «Η πόλη γιορτάΖει και θα είμαστε όλοι εκεί»

Αρχίζει σήμερα, το Φεστιβάλ Πτολεμαίδας. Το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας. Για 12 μέρες η πόλη γιορτάΖει και μας προσκαλεί φιλόξενη να περπατήσουμε στους δρόμους της, να επισκεφτούμε τα στέκια της, να κοιταχτούμε στα μάτια.

Το όφελος μιας παρόμοιας γιορτής, είναι τεράστιο για κάθε πόλη.

Για κάθε κοινωνία. Επί 12 μέρες οι πολίτες θα συναντώνται συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή. Θα παρακολουθούν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και θα συνεχίζουν μαζί στα μπαράκια στα καφέ και στα εστιατόρια της πόλης.

Πέρυσι χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην γιορτή. Φέτος θα είναι πολύ περισσότεροι.

Ενα απαραίτητο στοιχείο των πόλεων της περιφέρειας είναι η ανάπτυξη εξωστρεφών δραστηριοτήτων. Ο πολιτισμός μπορεί να το κάνει. Και το φεστιβάλ είναι μια εξωστρεφής δραστηριότητα. Συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Στην οικονομία της πόλης. Συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δημιουργοί από όλη την Ελλάδα έρχονται συμμετέχοντας. Οι δημιουργοί της πόλης επίσης παρόντες.

Η Πτολεμαίδα δημιούργησε πέρισυ το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα πολυθεματικό φεστιβάλ. Η αρχή έγινε. Μια ομάδα ανθρώπων που σιγά σιγά έγινε πολυπληθής συλλογικότητα πήρε την πρωτοβουλία. Τώρα και άλλες πόλεις ετοιμάζονται να μιμηθούν το παράδειγμά της.

Η ελληνική περιφέρεια μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό δείγμα πολιτιστικής ανάπτυξης. Διαθέτει την παράδοση, διαθέτει το έμψυχο υλικό, διαθέτει ενεργούς πολίτες έτοιμους να αναλάβουν ευθύνες.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πίστη, την υπομονή και την επιμονή τους.

Η πόλη γιορτάΖει!

Το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας ανοίγει την αυλαία του. Η κοινωνία αγκαλιάζει και στηρίζει τη μεγάλη γιορτή καθώς αντιλλαμβάνεται πως είναι η δική της γιορτή και δημιούργημά της.

Στη χαρά της γιορτής δεν χωρούν τα μικρά και μικρόψυχα. Η πόλη ως κοινωνία είναι πάνω απ’ τον καθένα μας. Η πόλη γιορτάΖει μας προσκαλεί και θα είμαστε όλοι εκεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
σκηνοθέτη, βουλευτή Π.Ε.Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών Υποθέσεων

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πτολεμαΐδα: Αναβολή μόνο των εκδηλώσεων Φεστιβάλ Δρόμου – Θ. Μουμουλίδης: «Η πόλη γιορτάΖει και θα είμαστε όλοι εκεί»

  1. Να καλέσετε και τον Πατριάρχη που πρόσφατα τον “τιμήσατε” με την επισκεψή σας, αλλά και όλες τις μειοψηφίες που στερούνται τα “δικαιώματά”τους !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.