Συνάντηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας με τον Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ στην Αθήνα465u756u7566ujhw4rujrthr

Το Δ/Σ του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δυτικής Μακεδονίας στην πρόσφατη μετάβαση του στην Αθήνα προέβη στις παρακάτω συναντήσεις και ενέργειες για τα προβλήματα των μελών:

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ κ. Καποτά Αθανάσιο ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με το Ταμείο:

α) Για την επιστροφή των αχρεωστήτων παρακρατηθέτων ποσών των Επικουρικών συντάξεων, πιθανή ημερομηνία επιστροφής τέλη Απριλίου με την σύνταξη του Μαϊου. Η επιστροφή αφορά παρακρατηθέντα ποσά για τις επικουρικές συντάξεις από το ποσό των 300 ευρώ και πάνω.

β) Με το πρόβλημα των επικουρικών συντάξεων των ηλεκτρολόγων ΤΕΑΗΕ θα ενημερωθείτε σχετικά για δικαστική διεκδίκηση των αυθαίρετων περικοπών των συντάξεων.

Συντάξεις Χηρείας: : Έχει δοθεί άμεση προτεραιότητα και ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλονται πολύ μικρότερες λόγω του ότι υπολογίζονται στο 50% της επαναυπολογισμένης σύνταξης του θανόντα.

Για τις χήρες κάτω των 55 ετών είναι το θέμα πολιτικό για την επίλυσή του.

Επαναυπολογισμός σύνταξης: Έχει ξεκινήσει και δόθηκε η πλατφόρμα με την οποία θα γίνει όλη η διαδικασία.

Νέοι Συνταξιούχοι συνάδερφοι από 5/2017 (βγήκαν κάποιες αποφάσεις αλλά δεν έχουν κοινοποιηθεί, αφορούν συναδέλφους με χρόνο υπηρεσίας στη ΔΕΗ.)

Με την ολοκλήρωση των συντάξεων χηρείας θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τους νέους συνταξιούχους. Θα γίνεται η αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα.

ΕΦΑΠΑΞ: Τα εφάπαξ με ημερομηνία μέχρι τις 30/4/2016 είναι για υπογραφή. Όλα τα ΕΦΑΠΑΞ μέχρι τέλος του 2016, όπου υπάρχει οριστική απόφαση είναι έτοιμα για προώθηση και υπογραφή.

Για την εκδίκαση των αγωγών σχετικά με την περικοπή στα ΕΦΑΠΑΞ 2010-2017 εκτός από τα (100) αάτομα που έχουν τελεσιδηκήσει, υπάρχουν αγωγές για εκδίκαση άλλων 42 συναδέλφων.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας για να υποβάλλονται ηλεκτρονικά πάσης φύσεως αιτήματα των συνταξιούχων.

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.