40 αδέσποτα σκυλιά της Σιάτιστας και κοντινότερων χωριών στειρώθηκαν από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας586wsru5wsar6uw56u5rt6

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών από την ΕΔΚΕ στη Σιάτιστα

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στη Σιάτιστα μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών. Μέλη της ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Δήμου Βοΐου ήρθαν στη Σιάτιστα, έστησαν τον εξοπλισμό τους στο ισόγειο του Τραμπάντζειου Γυμνασίου – Λυκείου και δουλεύοντας ακατάπαυστα για πολλές ώρες, στείρωσαν 40 αδέσποτα σκυλιά της πόλης μας αλλά και κοντινότερων χωριών.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας, συνέβαλαν καθοριστικά στην πετυχημένη αυτή δράση καθώς πολλές μέρες πριν την έλευση της δωδεκαμελούς ομάδος των κτηνιάτρων, δουλεύοντας άοκνα, παγίδευσαν, συγκέντρωσαν, μετέφεραν και φρόντισαν τα αδέσποτα σκυλιά. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ιππικού τριάθλου στην περιοχή «Γιάγκοβη».

Τα σκυλιά μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσή τους, θα οδηγηθούν και πάλι στις γειτονιές απ΄ όπου και περισυλλέχθηκαν στειρωμένα, εμβολιασμένα κατά της λύσσας και τσιπαρισμένα.

Η ενέργεια αυτή περνάει επίσης πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Οι στειρώσεις είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και σύννομος τρόπος μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων. Αποτελεί υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς, ο οποίος πρέπει απέναντι στο ζώο του αλλά και στην κοινωνία να φέρεται υπεύθυνα.

Ο Δήμος και Φιλοζωικός Σύλλογος, συντονισμένα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος με στοχευόμενες δράσεις έτσι ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.