Ποικιλίες φρούτων και λαχανικών: Η Μηλιά – Της Μάρθας Καπλάνογλου, Τεχνολόγου Γεωπόνου888zjmnytdkytedkytrdufi

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΝΤΕΛΙΣΙΟΥΣ (GOLDEN DELICIOUS)
Δένδρο ζωηρό, με μεγάλη παραγωγικότητα.Ο καρπός του είναι μεγάλος, χυμώδης, σφιχτός και τραγανός, με εξαιρετική γεύση.Είναι ιδανικό για αποθήκευση και συντήρηση και χρησιμοποιείται τόσο νωπό, όσο και για κατεργασία.Ωριμάζει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

ΣΤΑΡ ΚΡΙΜΣΟΝ ΡΕΝΤ ΝΤΕΛΙΣΙΟΥΣ (STARKRIMSON DELICIOUS)
Κόκκινο μήλο, με πρόγονο την ποικιλία Red Delicious. Διαθέτει τραγανή, γεμάτη σάρκα, πολύ γλυκιά και αρκετά ζουμερή. Προέρχεται από τις Η.Π.Α., όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το 1870. Η περίοδος άνθησής του είναι μετά της 15 Απριλίου. Είναι ιδιαίτερα παραγωγικό μήλο και προτιμάται από τους παραγωγούς, λόγω της υψηλής απόδοσής του. Ιδανική ποικιλία για χυμούς και πουρέ μήλου και μπορεί να διατηρηθεί, κομμένο σε φέτες στην κατάψυξη.Ωριμάζει συνήθως στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

ΓΚΡΑΝΥ ΣΜΙΘ (GRANNY SMITH)
Ζωηρό δένδρο, με μεγάλη καρποφορία.Καρπός πράσινος, χυμώδης, τραγανός, σφιχτός και μεγάλος. Η γεύση του φρούτου είναι υπόξινη και είναι ανθεκτικό στο μελάνωμα.Πολύ εμπορική ποικιλία.Ωριμάζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

ΜΟΥΤΣΟΥ (MUTSU)
Πολύ παραγωγικό δένδρο, ιαπωνικής καταγωγής.Ο καρπός του είναι κιτρινοπράσινου χρώματος, με σφιχτή και τραγανή σάρκα, χυμώδη και ασπροκίτρινου χρώματος.Γευστικά φέρνει στην ποικιλία Γκόλντεν. Ωριμάζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη

ΦΟΥΤΖΙ (FUGI)
Κόκκινο-κίτρινο μήλο, διασταύρωση των ποικιλιών Red delicious και Rall’s Janet. Προέρχεται από την Ιαπωνία, όπου δημιουργήθηκε το 1962.Τρώγεται, συνήθως, φρέσκο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στη ζαχαροπλαστική, όσο και στη μαγειρική. Έχει λευκή σάρκα και δυνατή, χυμώδη και τραγανή γεύση. Είναι χαμηλό σε οξύτητα, ενώ η γεύση του μπορεί να είναι ελαφρά γλυκόξινη. Αποτελεί ένα από τα μήλα με τη μεγαλύτερη ζήτηση, στην ελληνική αγορά και μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στα ψυγεία Ωριμάζει τέλος Οκτωβρίου- αρχές Νοεμβρίου

ΦΙΡΙΚΙ
Μια από τις παραδοσιακές ποικιλίες μήλου στην Ελλάδα.Δένδρο ζωηρό, με μεγάλη καρποφορία.Ο καρπός του είναι μικρός, ιδιαίτερα νόστιμος και η σάρκα του γλυκιά, αφράτη, πρασινοκίτρινου χρώματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.