Ικανοποίηση για το Κέντρο Μελισσοκομίας στην Κοζάνη



melisokomos_875597

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν χιλιάδες μελισσοκόμοι στην Δυτ. Μακεδονία, για την λειτουργία στην Κοζάνη από 1 Μαρτίου, του Περιφερειακού Κέντρου Μελισσοκομίας.

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτ. Μακεδονίας, λειτουργούσε επί πολλά χρόνια στην Έδεσσα, κάτι που ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Π.Ε Κοζάνης Αιμίλιος Μεντεσίδης, χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης ως «παράδοξο», αφού «οι μελισσοκόμοι της Περιφέρειας καλούνται να εξυπηρετηθούν από ένα Κέντρο, το οποίο βρίσκονταν εκτός περιοχής και σε άλλη Περιφέρεια».

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ.Μεντεσίδης ανέφερε ότι «η θετική αυτή εξέλιξη έγινε δυνατή, μετά από συντονισμένες επαφές και ενέργειες του Μελισσοκομικού Συλλόγου και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη, ο οποίος και αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των τοπικών φορέων».

Με την λειτουργία του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, θα παρέχεται επιστημονική, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους τους μελισσοκόμους και τους συλλόγους τους στην Δυτ. Μακεδονία, με σειρά δράσεων, προγραμμάτων , σεμιναρίων και εκπαίδευσης , για την βελτίωση της εμπορίας και της παραγωγής του προϊόντος.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη αύξηση των νέων μελισσοκόμων στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεντεσίδης, προσθέτοντας ότι «μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, δραστηριοποιούνται επίσημα , περισσότεροι από 600 μελισσοκόμοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται ήδη στην φάση του εξοπλισμού και της οργάνωσης του και καθημερινά λειτουργεί στην οδό Πλαταιών 9 στην Κοζάνη, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.