Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης καταδικάζει πρόσφατο περιστατικό σε βάρος συναδέλφου κατά την άσκηση του λειτουργήματός του



dikastirio_aithousaadeia

Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν. Πρωτίστως είναι ο εκπρόσωπος του καθένα μας , η ασπίδα του πολίτη για να προστατευθεί από κάθε κατάχρηση, κάθε παρανομία, κάθε αυθαιρεσία είτε όταν διώκει είτε όταν διώκεται , είτε όταν επιδιώκει είτε όταν επιδιώκουν απ’ αυτόν.

Δεν είναι αυτός που αποδίδει την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Είναι ο συλλειτουργός της, που υπηρετεί την αποφυγή κάθε αυθαιρεσίας, παρανομίας, κατάχρησης κατά τη διαδικασία της απονομής της από την εξουσία. Νόμιμο ή παράνομο, δίκιο ή άδικο θα κριθεί από τους δικαστές με τους νόμους που η ίδια η κοινωνία θεωρεί ότι ανταποκρίνονται στη δική της «ηθική» . Η νόμιμη διαδικασία όμως , σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, είναι αποτέλεσμα αγώνων για την κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και ο δικηγόρος είναι ο στυλοβάτης της, ο ρυθμιστής της. Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου.

Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Σύσσωμος ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, καταδικάζει πρόσφατο περιστατικό σε βάρος συναδέλφου κατά την άσκηση του λειτουργήματός του και θεωρεί αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους και η Πολιτεία θα λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, που καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.