Το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι αθλήτριες των ομάδων που συμμετείχαν στο 16ο Final 4 Κυπέλου Γυναικών Handball στην Κοζάνη



09iuktdikj65tk6ysyr

Ως φορέας προάσπισης των αρχών ισότητας, ευγενούς άμιλλας, κοινωνικής ένταξης, ο αθλητισμός οφείλει να προωθεί ενέργειες για την άρση των στερεοτύπων και των παντός είδους αποκλεισμών. Η ύπαρξη διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, φαινόμενο που διέπει ακόμη τη σύγχρονη κοινωνία, αντανακλάται με την περιορισμένη συμμετοχή αθλητριών σε συλλόγους, και γενικότερα γυναικών σε θέσεις διοίκησης, προπονητικής καθοδήγησης, διαιτησίας καθώς και στους διαφορετικούς όρους συμμετοχής τους (π.χ. διαφορές ως προς τις ευκαιρίες για εξέλιξη, απολαβές).

Το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι αθλήτριες των ομάδων που συμμετείχαν στο 16ο Final 4 Κυπέλου Γυναικών Handball που διεξήχθη στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης, το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2018.

Στελέχη από το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης συναντήθηκαν με αθλήτριες των ομάδων ΟΦΝ Ιωνίας, Φιλίππου Βέροιας, ΠΑΟΚ RED LED και Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, και συζήτησαν για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό, τις διακρίσεις κατά των γυναικών, τη βία λόγω φύλου και τη δράση των Δομών.

Οι αθλήτριες, αποτελώντας παράδειγμα αγωνιστικότητας και έμπρακτης αμφισβήτησης των στερεοτύπων λόγω φύλου, παρότρυναν κάθε γυναίκα που υφίσταται βία και διακρίσεις να σπάσει τη σιωπή και να αναζητήσει βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με τις Δομές οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να απευθύνονται στις παρακάτω υπηρεσίες :

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης
Ι.Μακρυγιάννη 22, Κοζάνη
Τηλ.: 2461049672, (08.00 – 16.00)

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης
Αργυροκάστρου 13, Κοζάνη
Τηλ.: 2461028321 (07.00 -15.00)

Τηλεφωνική Γραμμή SOS: 15900 (όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο)

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης εντάσσονται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και εποπτεύονται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

OΦΝ Ιωνίας

Μενέλια Κοντοστέργιου – Δ. εξτρέμ: “Η βία δεν είναι λύση ως τρόπος επίλυσης κανενός προβλήματος. Υπάρχει και πρέπει να εξαλειφθεί. Σημαντικός παράγοντας είναι η Παιδεία για να περάσει το μήνυμα αυτό στον κόσμο. Τέτοιου είδους δράσεις είναι σημαντικό να γίνονται και στα σχολεία”.
Μάγδα Πάπα – Α. ίντερ και Αγνή Ζυγούρα – Πλέι μέικερ: “Συγχαίρουμε τις δομές για το έργο τους. Ως αθλήτριες στηρίζουμε όλες τις γυναίκες και τις παροτρύνουμε να απευθυνθούν στις δομές για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν”.

ΠΑΟΚ RED LED

Δανάη Σελεμίδου – Πλέι μέικερ: “Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ δίνουν το σύνθημα πως οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους, έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα προβλήματα τους, και τις παροτρύνουν να το κάνουν”.

Φίλιππος Βέροιας

Δήμητρα Μπατζαρακούδη – Δ. εξτρέμ: “Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γυναίκες ότι δεν είναι μόνες ούτε οι μόνες που κακοποιούνται και να μη φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό”.

Φέτα Ήπειρος Αναγέννησση Άρτας

Δήλωση ομάδας: “Στηρίζουμε ολόψυχα το έργο των υποστηρικτικών δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων .”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.