Επιτυχημένη η εκδήλωση στο Ά ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας για την πρόληψη του καρκίνου



lk7udskt5s6y5asw6trj5aqswjrt

«Ο καρκίνος προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται! Δημιουργώντας αλυσίδα αλληλεγγύης για ασθενείς και φροντιστές!»

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 τα μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας αλλά και δημότες της Πόλης παρακολούθησαν την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου αλλά και για το πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη νόσο.

Η μοναδική γιατρός του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας Πισανίδου Βασιλική Ειδική Παθολόγος – Ογκολόγος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόληψη του καρκίνου, για τις εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούνται ύστερα από κάποια ηλικία και έλυσε πολλές απορίες σε σχέση με το καρκίνο. Μέσα από μια πολύ ζωντανή και μεστή παρουσίαση η κ. Πισανίδου εξήγησε τα αίτια και τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση της νόσου, διαλύοντας πολλούς σχετικούς μύθους .

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου Διαχειρίστρια του διαδικτυακού τόπου Wincancer αναφέρθηκε στον δημιουργό και οραματιστή του Wincancer, τον σύζυγό της Δημήτρη Σιάχο, ο οποίος όταν για τρίτη φορά στη ζωή του ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο ξεκίνησε ένα βιωματικό διαδικτυακό ημερολόγιο με βασικό σκοπό να δώσει αισιοδοξία και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Όμως δε σταμάτησε μόνο εκεί αλλά μέσα από τη δράση του ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε την ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς. Με σημαντικότερο την εκ νέου ενεργοποίηση του Μητρώου Νεοπλασιών μετά από την ανοικτή δημόσια επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Η κ. Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στο πως μπορεί να βοηθήσει κανείς έναν ασθενή με καρκίνο και την οικογένειά του, ενώ μέσα από το προσωπικό της βίωμα μετέφερε εικόνες και έδωσε ουσιαστικές κατευθύνσεις εξηγώντας πως με απλά καθημερινά πράγματα μπορούμε να βοηθήσουμε όπως, χαρακτηριστικά ανέφερε: «ετοιμάστε μια ζεστή σούπα για αυτόν που νοσηλεύεται και το συνοδό του, η σπιτική είναι σαφώς καλύτερη από του νοσοκομείου…»

Επιστέγασμα της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν το δυνατό μήνυμα του Δημήτρη Σιάχου «Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται» και «πως ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται … δεν τον φοβόμαστε, ο καρκίνος νικιέται, συνεχίζουμε!»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.