Ο Γ. Θεοφύλακτος για την υπόθεση Novartis: «Τεράστια ευθύνη Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψαν και συγκάλυψαν παρόμοια σκάνδαλα»



theofilaktos24564564

Το θέμα του σκανδάλου της NOVARTIS έθιξε σε τρεις τηλεοπτικές παρουσίες του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος κατά το διάστημα από 20 έως και 24 Φεβρουαρίου.

Το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο σίγουρα ευθύνεται το “παλιό πολιτικό σύστημα” Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, εξηγεί γιατί κόπηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί και η διερεύνηση και η απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού: α) θα τιμωρήσει τους ενόχους και θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στον ελληνικό λαό και β) θα αποτρέψει την επανάληψη των φαινομένων αυτών στο μέλλον.

Είναι πραγματικά έξω από κάθε λογική το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα που μέσω επαναλαμβανόμενων σκανδάλων οδήγησε στην πτώχευση την Χώρα, να διεκδικεί εκ νέου τη διακυβέρνησή της.

Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου (Blue Sky) ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα, η επιτυχής έκβαση της οποίας ισχυροποιεί την Χώρα, ιδίως ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια.

Στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλο (Kontra Channel), ο κ. Θεοφύλακτος εξήγησε τις νομικές δεσμεύσεις της συσταθείσας προανακριτικής Επιτροπής, η οποία οφείλει (βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, εμπνεύσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), να εξετάσει πρώτα τα ζητήματα παραγραφής κάποιων αδικημάτων και για όσα δεν έχουν παραγραφεί είτε να συνεχίσει την έρευνα είτε να αναπέμψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα επισήμανε ότι ήδη ο φάκελος έχει αρκετά στοιχεία και πέραν των προστατευμένων μαρτύρων, όπως η ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένες εταιρείες (συμβούλων, διαφημιστικές κτλ), οι οποίες κατονομάζονται ως ‘πλυντήρια’ της Novartis, προκειμένου δηλ. ο διευθυντής της εταιρείας, Φρουζής, να έχει στο ‘χέρι’ μαύρο χρήμα και να το χρησιμοποιεί -όπως καταγγέλλεται- για τη μεγιστοποίηση των κερδών της Novartis μέσω χρηματισμού του διοικητικού και πολιτικού προσωπικού στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 2006-2014. Επίσης η απόπειρα αυτοκτονίας ανώτερου στελέχους της Novartis αποδεικνύει τη σοβαρότητα της υποθέσεως και των καταγγελιών.

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (ΣΚΑΪ), ο κ. Θεοφύλακτος επέμεινε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας, δηλ. οι μειωμένες συντάξεις και μισθοί, η ανεργία και η υπερχρέωση των ελλήνων πολιτών οφείλονται κυρίως στην ύπαρξη σκανδάλων τύπου Novartis (καθώς και των εξοπλιστικών, των δημόσιων έργων και των θαλασσοδανείων). Φταίει σίγουρα το παλιό πολιτικό σύστημα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) για την ύπαρξη και έως σήμερα συγκάλυψη των σκανδάλων αυτών, μέσω των οποίων πλούτισαν λίγοι Έλληνες και φτώχυναν πολλοί και ξεπερνάει κάθε όριο το θράσος τους να θέλουν να ξανακυβερνήσουν την Χώρα αυτοί οι ίδιοι.

Η πολιτική ευθύνη τους είναι βεβαία, σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος, και η τυχόν ποινική ευθύνη ορισμένων προσώπων θα ερευνηθεί.

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),
Γιάννη Θεοφύλακτου

4 σχόλια στο άρθρο “Ο Γ. Θεοφύλακτος για την υπόθεση Novartis: «Τεράστια ευθύνη Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψαν και συγκάλυψαν παρόμοια σκάνδαλα»

  1. Εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη προσπάθεια Αποπροσανατολισμού που είναι ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθειας που κύριο σύνθημα έχει το «Μην διαμαρτύρεστε για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς ή την μείωση των Συντάξεων μέσω της Προσωπικής Διαφοράς», γιατί «Απλά, δεν φταίμε εμείς αλλά οι Απατεώνες που τα άρπαξαν από την NOVARTIS».

  2. Το βασικότερο όλων είναι το Τεκμήριο Αθωότητας, το μεγαλύτερο επίτευγμα των Ευρωπαϊκών Δημοκρατικών και Αστικών Επαναστάσεων των τελευταίων αιώνων και κυρίως του Επαναστατικού Διαφωτισμού.
    Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτήν δεν είσαι «Αθώος μέχρι αποδείξεως της Ενοχής» αλλά «Ένοχος μέχρι αποδείξεως της Αθωότητας»,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.