Ο Δήμαρχος Εορδαίας την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών



zamanidis17_swretghrw

«Mετά από πολλές συλλογικές προσπάθειες δικαιώθηκε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς του Δήμου μας , για την ένταξή της στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών.

Ως Δήμαρχος Εορδαίας αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση από τη δικαίωση του πολύχρονου και επίπονου αγώνα ενός ακόμα χωριού της Εορδαίας να αναγνωριστεί σαν μαρτυρική κοινότητα , που υπέστη τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας .

Πρόκειται για μία ιστορική δικαίωση και θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη , τον Γ.Γ. του Υπουργείου Κώστα Πουλάκη , τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα το μέλος της το Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 Γεώργιο Λαζουρά , που αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη ,τον Πρόεδρο Δημήτριο Σακελλάρη με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας , για τη συνεργασία μας και όσους υπερασπίστηκαν την ιστορία του μαρτυρικού αυτού τόπου».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.