Τι είναι το ιπποφαές και πού μας ωφελεί



6kkaszdfrhasfdghsrfghtfs

Κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει το ιπποφαές στην υγεία μας είναι η ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή, να αποτρέπει ορισμένα είδη καρκίνου, να ηρεμεί τα γαστρεντερικά προβλήματα, να αναπλάθει το δέρμα, να μειώνει την αρτηριακή πίεση, να βελτιώνει την όραση, να μειώνει τη διαδικασία της γήρανσης και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι είναι το ιπποφαές που ακούμε τόσο συχνά γύρω μας;

Οι καρποί του ιπποφαούς αποτελούν το πιο σημαντικό τμήμα του φυτού, που αποτελεί κομμάτι του γένους που ονομαζόταν στα λατινικά Hippophae. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο είδος από τα επτά του γένους είναι το Hippophaerhamnoides, το οποίο είναι φυλλοβόλος θάμνος και βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη, τη Μογγολία και σε μέρη της Κίνας. Τα κλαδιά του είναι δύσκαμπτα και ακανθώδη, ενώ τα φύλλα του έχουν μακρύ, λεπτό, ασημένιο χρώμα. Οι καρποί, όμως, του ιπποφαούς είναι μικροί, χρώματος πορτοκαλί και υπάρχουν μόνο στα θηλυκά φυτά.

Αυτοί οι καρποί θεωρούνται –superfoods– λόγω της απίστευτης συγκέντρωσης που υπάρχει σε αυτούς από θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και οργανικά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, των φαινολικών συστατικών, των αμινοξέων και των καροτενοειδών. 

Αυτή η ευρεία ποικιλία από θρεπτικά στοιχεία είναι που έχει κάνει και το ιπποφαές εξαιρετικά ευέλικτο στη θεραπεία διάφορων προβλημάτων υγείας και ασθενειών.

Μπορεί να ληφθεί εκχύλισμα από τους καρπούς του ιπποφαούς για να χρησιμοποιηθεί σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ή να τους καταναλώσει κάποιος ωμούς ή να φτιάξει τσάι από τα φύλλα τους, τα οποία επίσης περιέχουν κάποια από τη θρεπτική σύνθεση του φυτού. Eναλλακτικά, εμπιστευόμαστε το Ιπποφαές της SUPERFOODS!

Η χρήση μάλιστα του ιπποφαούς ως ένα φυτικό φάρμακο εκτείνεται μέχρι τον Τζένγκις Χαν!

Βρείτε όλα τα προϊόντα Ιπποφαές SUPERFOODS, στο Smile Pharmacy

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.