Θέμης Μουμουλίδης: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και στους κατοίκους του μαρτυρικού χωριού της Ερμακιάς»

moumoulidisdsrtjyhartjarjtasrytjtyty

«Μετά από πολλές περιπέτειες και συζητήσεις, κυρίως όμως χάρη στην επιμονή και το πείσμα των εκπροσώπων του χωριού που κατέθεσαν νέο ολοκληρωμένο φάκελλο, η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα το πρωί [26/2], αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών.

Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ερμακιάς δικαιώνεται. Μια σημαντική εξέλιξη που εντάσσει στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών μια ακόμη τοπική κοινότητα, με την Εορδαία να κατατάσεται πλέον μεταξύ των σημαντικότερων περιοχών στην Ελλάδα που «χτυπήθηκαν» από τους γερμανούς κατακτητές.

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο Ερμακιάς κ. Δημήτρη Σακελλάρη, για το συγκινητικό πάθος του, καθώς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και τους κατοίκους του μαρτυρικού χωριού, που μεθοδικά και με επιμονή πίστη και υπομονή, υπερασπίστηκαν στην ιστορία του μαρτυρικού χωριού. Έζησα από κοντά την αγωνία τους και χαίρομαι για την ιστορική δικαίωσή τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη – Bουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.