Κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για απόφαση τιμωρίας εργαζομένου με 4 μήνες αργία από τη ΔΕΗ

dei_ais_agiou_dimitriou

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συνάδελφοι,

Η ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε σε μια κατάπτυστη απόφαση τιμωρώντας τον συνάδελφο Τεντσογλίδη Ηλία με 4 μήνες αργία(είχαν προηγηθεί οι τιμωρίες 3 συναδέλφων με μικρότερες ποινές). Η ποινή αυτή στην ουσία αποτελεί εξόντωση του συναδέλφου και έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Η ΔΕΗ Α.Ε. που πετσοκόβει μισθούς, που απολύει εργαζόμενους στα οκτάμηνα, που ευθύνεται για εργατικά ατυχήματα, που λειτουργεί σαν δουλέμπορας στις εργολαβίες, που προωθεί την αξιολόγηση με στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας και την τρομοκρατία για όποιον δεν λειτουργεί με βάση «το όραμα της επιχείρησης» κ.α. στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί τίποτα που να μπαίνει εμπόδιο στην κερδοφορία της.

Όπως έκανε και στην περίπτωση με τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου που έπιναν επί δεκαετίες νερό με εξασθενές χρώμιο που όλα τα στοιχειά δείχνουν ότι οφείλοταν στη δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε.

Οι κάτοικοι που επί χρόνια εμπαίζονται από εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση, βουλευτές και παράγοντες της περιοχής, την ΔΕΗ Α.Ε. έπραξαν το αυτονόητο προχωρώντας σε κινητοποίηση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή για να του μεταφέρουν τα αιτήματα τους. Η φιέστα που είχε οργανωθεί με την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων από κεντρικά ΜΜΕ, λόγω υπερβάλλοντα ζήλου που έδειξαν διάφοροι «παρατρεχάμενοι» χάλασε και αυτό δεν μπορούν να τους το συγχωρέσουν.

Δεν φτάνει που πότιζαν τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τα χωρία Αγίο Δημήτριο και Ρυάκιο με καρκινογόνο νερό, στέλνουν το μήνυμα ότι όποιος μιλήσει, όποιος αναδείξει τις ευθύνες τους θα έρθει αντιμέτωπος με σκληρές τιμωρίες.

Ευθύνη έχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο πειθαρχικό όπου στην πρόταση της εργοδοσίας για 4 μήνες αργία, αυτοί αντί να αρνηθούν κάθε είδους τιμωρία αντιπρότειναν 2 μήνες αργία, αποδεχόμενοι στην ουσία την λογική της επιχείρησης. Επίσης το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τις ευθύνες του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού που ενώ έγιναν κινητοποιήσεις, οι ταξικές δυνάμεις τους κάλεσαν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους που διώκονταν, αυτοί δεν έκαναν τίποτα παίρνοντας θέση υπέρ της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να τους περάσει. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που διώκονται. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. και το λαό της περιοχής. Θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι όποιος αγωνίζεται, όποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκδικητικότητα τους. Οι εξελίξεις με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε θα οδηγήσει στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου και θα εντείνει την επιθετικότητα της ΔΕΗ Α.Ε. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν περνάει και θα μας βρούν ενωμένους απέναντι τους.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 7:00π.μ.

15 σχόλια στο άρθρο “Κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για απόφαση τιμωρίας εργαζομένου με 4 μήνες αργία από τη ΔΕΗ

 1. Ο άγιος δημητριος απο ανεκαθεν ειναι εναντιον τον εργαζομενων που δουλεβουν σε αυτο το εργοστασιο

 2. Επίσης δεν μας ενδιαφέρει. Το πρόβλημα αφορά τους λιγοστούς ίδιους κ ίδιες που έχουν το προνόμιο να μπαινοβγαινουν στα 8μηνα. Εσείς αγαπητό site οπως και τα υπόλοιπα τοπικα site, εκτός απ’το να αναπαράγετε απλά κάποιες ειδήσεις, θα μπορούσατε να θέσετε κ κάποια ερωτήματα στους υπεύθυνους, όπως το γιατί οι δημότες Κοζάνης δεν προσλαμβάνονται πια στα 8μηνα ούτε στο 10%;

   1. Γιατί βρέ …πατάει στή δουλειά αυτός γιατί τόν τιμώρησαν πρέπει νά έκανε γερή @@@@
    Καί τί μάς νοιάζει αφπύ μόνο αυτοί επωφελούνταιοι γύρω-γύρω.
    Άς τήν κλείσουν νά πίνουν καί καθαρό νερό

 3. Να πάνε όλοι στα σπίτια τους όλοι εκεί μέσα είναι λαμόγια εργολάβοι και δεητζιδες όλοι κλέβουνε εκεί μεσα

 4. Καλέ μου άνθρωπε...!

  - Edit

  Απαντήστε

  Η μόνη “δουλειά” που κάνουν είναι να ξυπνήσουν το πρωί και να πάνε μέχρι τη στάση του λεωφορείου. Μετά χτυπάνε την κάρτα (αυτό κι αν θέλει κότσια) και καφέ μέχρι τις 12 που είναι το μεσημεριανό. Κατόπιν μπάνιο ξύρισμα και η επίπονη επιστροφή. Αν δεν φύγουν νωρίτερα λόγο ” έκτακτης ανάγκης”.
  Το γελοίο είναι ότι στα παιδιά τους λένε ότι δουλεύουν και είναι κουρασμένοι!
  Αυτό βέβαια δεν είναι για όλους. Αυτοί ξέρουν.

 5. πλεον κιριη και κιρις το θεμα ειναι ος εξις οπιοσ δεν τιρη τους κανονιζμους της δεης παη στο σπιτιτου με 4/5/6 και ουτο καθεξις αγιας αδιας και αν μετα τιν πινη δεν σιμορφοθι παι οριστικα στο σπιτη για παντα οποτε να βγουν η κατιγορουμενι και να πουν τολογο γιατη τουσ διοξαν απο την εργασια τους

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.