Με την ταινία «Νιαγάρας» συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις φετινές χειμερινές του προβολές



88iklydtkystxjytrsyyuΜε τον θρυλικό «Νιαγάρα» (Niagara- 1953) του Χένρι Χαθαγουέι, ταινία που έκανε τη Μέριλιν Μονρόε σταρ πρώτου μεγέθους, συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις φετινές χειμερινές του προβολές, αυτή τη Δευτέρα 5-2-2018, στις 10:00 το βράδυ, στην επάνω αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Ολύμπιον». Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ-νουάρ, που παρά τα 65 του χρόνια, εξακολουθεί και προκαλεί το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Πλάι στη Μέριλιν συμπρωταγωνιστούσαν οι Τζόζεφ Κότεν, Τζιν Πίτερς, Μαξ Σόουγουολτερ και Ντον Γουίλσον.

Η Πόλι και ο Ρέι Κάτλερ επισκέπτονται τους καταρράχτες του Νιαγάρα, κάνοντας το ταξίδι του μέλιτος. Εκεί γνωρίζουν ένα άλλο ζευγάρι που κάνει τις διακοπές του, τη σέξι Ρόουζ Λούμις και τον σύζυγό της Τζορτζ, έναν βετεράνο του πολέμου με ψυχολογικά προβλήματα. Η Πόλι σύντομα θα αντιληφθεί ότι η Ρόουζ έχει εραστή, με τον οποίο σχεδιάζει τη δολοφονία του Τζωρτζ, πράγμα που θα εμπλέξει επικίνδυνα και τους Κάτλερ.

Από τα πιο πετυχημένα φιλμ νουάρ της δεκαετίας του 50 και από τα λίγα του είδους που γυρίστηκαν σε technicolor, από τον βετεράνο σκηνοθέτη Χένρι Χάθαγουει (Έφοδος γιγάντων-1939, 14 ώρες-1951), που παντρεύει επιδέξια το μελόδραμα, την ταινία δράσης με το Χιτσκοκικό σασπένς. Το παράδοξο με την ταινία είναι ότι ενώ αρχικά ο πρωταγωνιστικός γυναικείος ρόλος ήταν αυτός της Πόλι (που αρχικά προτάθηκε στην Αν Μπάξτερ και μετά ανέλαβε η Τζιν Πίτερς), στην πορεία ο δευτερεύων ρόλος της σέξι Ρόουζ έκλεψε την παράσταση (σημειωτέον ότι η Ρόουζ εμφανίζεται μόνο στα 2/3 της ταινίας) Κι ενώ τη Ρόουζ ανέλαβε η νεαρή τότε σταρ Μέριλιν Μονρόε, που εκείνη την περίοδο είχε συμβόλαιο με τη Fox όχι όμως σαν πρωταγωνίστρια, αλλά ως ηθοποιός για δευτερεύοντες ρόλους, με την άκρως αισθησιακή παρουσία της, κατάφερε να έρθει σε πρώτο πλάνο, να θεωρηθεί η πρωταγωνίστρια της ταινίας και να αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητα της, όπως και το κασέ της. Ο «Νιαγάρας» θα είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες της εμπορικές επιτυχίες για το 1953 (οι άλλες δύο τα «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές» και «Πώς να παντρευτείτε ένα εκατομμυριούχο»).

Αυτή τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.