Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας



theofilaktos43256357

250.000 σελίδες δικογραφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ (!) ερευνά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, αποκάλυψε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Θεοφύλακτος κατά την συνεδρίαση της 24-1-2018 της Εξεταστική Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας τα έτη 1997-2014.

“Είναι δυνατόν”, τόνισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, ερωτώντας την υπεύθυνη νομική σύμβουλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για 22 και πλέον έτη, κα Οικονόμου, “να έχουν σχηματιστεί 250.000 σελίδες δικογραφίας;”

“Εσείς τι κάνατε ως υπεύθυνη νομικός;” επέμεινε ο κ. Θεοφύλακτος.

Οι ερωτήσεις του βουλευτή Ν. Κοζάνης, κ. Θεοφύλακτου επικεντρώθηκαν στα κύρια ζητήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ τα τελευταία έτη, ενώ η μάρτυρας δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις (είτε σιωπούσε).

– “Πώς πήρατε δάνειο 200 εκ. ευρώ, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στον Κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ;”

– “Γιατί με τα χρήματα που περίσσεψαν από το δάνειο, χρηματοδοτήσατε δράσεις του ΟΚΑΝΑ που ποτέ δεν έγιναν;”

– “Πώς είναι δυνατόν να χρηματοδότησε το ΚΕΕΛΠΝΟ τη Μητρόπολη Καισαριανής για να κάνει … εργαστηριακές εξετάσεις σε ομάδες πληθυσμού; Όταν μάλιστα και ο μητροπολίτης και η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου είναι μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ”;

– “Γιατί δεν στείλατε στα τηλεοπτικά κανάλια και στο ΕΣΡ έγγραφο με το οποίο να ζητάτε η εκπομπή των μηνυμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ να γίνεται σε ώρες υψηλής τηλεθέασης;”

– “Είναι δυνατόν για μία αγορά κτιρίου αξίας 18 εκ. ευρώ να λάβατε μονοσέλιδες εκτιμήσεις μεσιτών”;

– “Γιατί προσπαθείτε να καλύψετε το γεγονός ότι η Προκήρυξη για την αγορά του κτιρίου από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν φωτογραφική”;
“Δεν καλύπτω τίποτε”, απάντησε η μάρτυρας, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός ότι η Προκήρυξη ήταν φωτογραφική.

– “Στις σοβαρές αποφάσεις, ήταν ενήμερος ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας”; επέμεινε ο κ. Θεοφύλακτος, αναζητώντας πολιτικές ευθύνες και η μάρτυρας το επιβεβαίωσε.

– Στο ένα λέτε «δεν με ρώτησαν», στο άλλο «γιατί όχι;» ή «δεν βλέπω κάποια παρανομία»… Έτσι φτάσαμε, κυρία μάρτυρα, στο να έχουν μπει όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές και να ερευνούν το ΚΕΕΛΠΝΟ και να έχουμε φακέλους 250.000 σελίδων… κατέληξε ο κ. Θεοφύλακτος.

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίζονται.

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.