Χωρίς ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



aswr54uj5sarw6j5srw6jis5w6ij5t

Δεν έγινε δυνατή τελικά, η έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας για την ονομασία του γειτονικού κράτους της FYROM, αφού καμία από τις τρεις προτάσεις ψηφισμάτων που κατατέθηκαν στην συνεδρίαση του, δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, με την ψήφο και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά, ψηφίσθηκε από 11 Συμβούλους, όσους ακριβώς έλαβε και η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, ο οποίος έθεσε το θέμα στην συνεδρίαση, εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η μη εξασφάλιση της σχετικής πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα αυτό, προήλθε από την διαφοροποίηση ορισμένων συμβούλων της Περιφερειακής αρχής, οι οποίοι ψήφισαν λευκό και όχι, ενώ πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε και ο επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης Νίκος Κουρκούτας, λαμβάνοντας μόλις μία ψήφο.

Παρότι, τόσο η πρόταση ψηφίσματος της Περιφερειακής αρχής του κ. Καρυπίδη ,όσο και η πρόταση του κ. Δακή είχαν σαφή αναφορά ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας είναι αντίθετο στην χρήση του ονόματος Μακεδονία ή παράγωγου της από το γειτονικό κράτος , αυτό που τροφοδότησε τις διαφοροποιήσεις περιφερειακών συμβούλων, ήταν η αναφορά στο κείμενο ψηφίσματος της παράταξης του Περιφερειάρχη, όπου στο πλαίσιο στήριξης της διαπραγμάτευσης υπογραμμίζονταν ότι «το περιφερειακό συμβούλιο εμπιστεύεται και ενισχύει την Εθνική προσπάθεια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά».

Εν τω μεταξύ, κριτική στην Κυβέρνηση αλλά και στην Περιφερειακή αρχή για την στάση της στο θέμα της ονομασίας , άσκησαν η επικεφαλής συνδυασμού της Αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου η οποία και ψήφισε την πρόταση του κ. Δακή, όπως και ο Γιάννης Βήττας, επικεφαλής επίσης συνδυασμού της Αντιπολίτευσης, ο οποίος ψήφισε «όχι» στις προτάσεις που κατατέθηκαν και έκανε λόγο για «άνθηση του λαίκισμού» υποστηρίζοντας ότι «ενώ συμφωνούν τα κόμματα στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έχουν μπόλικη υποκρισία, η οποία εκδηλώθηκε και με αφορμή το πρόσφατο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χωρίς ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

  1. «το περιφερειακό συμβούλιο εμπιστεύεται και ενισχύει την Εθνική προσπάθεια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά». ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΚΛΩΤΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΖΑΣΤ. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΟΥΡΓΕΛΑ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΗΖΑΜΕ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.