Οι σημαντικότερες καταγραφές καιρικών φαινομένων του 2017 στη χώρα μας – Που και πότε ήταν η χαμηλότερη και η υψηλότερη θερμοκρασία

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

2017extremes

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στις εξής καταγραφές:

Η θερμοκρασία των 45,9 C που καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου, την 1/7/2017, εκτός από απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του έτους, αποτελεί και την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το δίκτυο μας στα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.

Η θερμοκρασία των 40,2 C που καταγράφηκε στο Άργος, στις 13/5/2017 αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο τόσο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τέλος, στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται τα 10 μεγαλύτερα και τα 10 μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης για το 2017. Με κίτρινο επισημαίνονται σταθμοί στους οποίους έχει διαπιστωθεί μερική έλλειψη δεδομένων και ως εκ τούτου οι καταγραφές υστερούν ελαφρώς των πραγματικών.

top10rains2017

Επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος, Χρήστος Πετρόπουλος, Βασίλης Βαφειάδης, Αντώνης Μπεζές – meteo.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Οι σημαντικότερες καταγραφές καιρικών φαινομένων του 2017 στη χώρα μας – Που και πότε ήταν η χαμηλότερη και η υψηλότερη θερμοκρασία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.