40νθημερο μνημόσυνο της ευεργέτιδας Ρηγούλας Βαντή στην Κοζάνη

zkluydflutdlkydkytdu

Τελείται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοζάνης 40/νθημερο μνημόσυνο της ευεργέτιδας Ρηγούλας Βαντή.

Προσκαλούνται όσοι τιμούν τη μνήμη της να παραστούν.


 

Η Ρηγούλα υπήρξε η αγαπημένη σύζυγος του ευεργέτη της πόλης Διαμαντή Βαντή και μαζί του γνώρισε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και έμεινε φίλη και υποστηρίκτρια της Κοζάνης έως την τελευταία στιγμή.

Άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα, χιούμορ και αστείρευτη διάθεση για ζωή έμεινε δίπλα στο Διαμαντή μέχρι το τέλος της κοινής τους πορείας, ενώ η μεγάλη αγάπη της για την Κοζάνη την έκανε να επισκέπτεται την πόλη και μετά το θάνατο του Διαμαντή, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς.

Μαζί έκαναν πολυάριθμες δωρεές στο Δήμο Κοζάνης, με σημαντικότερες, τη δωρεά του σπιτιού τους στη Θεσσαλονίκη μετά το θάνατο και των δύο, αλλά και τη μεγάλη στήριξη που προσέφεραν στην Φιλαρμονική του Δήμου μας «Πανδώρα» για την αγορά καινούργιων μουσικών οργάνων. Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης που φέρει το όνομα του Διαμαντή Βαντή, το ΚΑΠΗ, ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αλιάκμων» και άλλοι πολλοί είναι μεταξύ των ευεργετηθέντων του ζεύγους Βαντή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.