«Φερέγγυος και συνεπής ο Δήμος, σε αντίθεση με το παρελθόν» η απάντηση του Δήμου Κοζάνης σε ανακοίνωση της παράταξης Μαλούτα



dimarxeio_kozanis

Κύριοι της Ενότητας,

Μερικές επισημάνσεις στην ανακοίνωσή σας:

Αναφέρεστε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, αυτό του 2018, που εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και περιλαμβάνει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων ύψους 20εκ. ευρώ που δίνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα του Δήμου.

Αναφορικά με τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, είναι απολύτως προφανές πως έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για τον συγκεκριμένο όρο. Ας κρίνουν οι πολίτες, που είχαν την ευκαιρία για πολλά χρόνια να βιώσουν την τύχη των αναπτυξιακών σας οραμάτων.

Για να εξηγήσουμε, όμως το επίπεδο των επιχειρημάτων σας, αρκεί να πούμε πως μας κατηγορείτε για μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, όταν ακόμη δεν έχουν βγει στον «αέρα» οι προσκλήσεις της Διαχειριστικής Αρχής και, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά το μέγεθος των έργων που θα ενταχθούν, είτε μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είτε μέσω άλλων προγραμμάτων.

Όσον αφορά την παρατήρησή σας για «αταξία και κακοδιοίκηση», σημειώνουμε πως ο Δήμος θα συνεχίσει εγκαίρως να πληρώνει τους προμηθευτές και τις υποχρεώσεις του, να μη δημιουργεί κρυφές υποχρεώσεις, όπως στο παρελθόν, να καταρτίζει ρεαλιστικούς και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να μην καταφεύγει στην εύκολη λύση του δανεισμού.

Eίναι προφανές πως η παρούσα δημοτική αρχή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τη «νομιμότητα» και τη «διαφάνεια», με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεστε και την εφαρμόσατε κατά την δική σας θητεία.

Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία σας να «κατανοήσετε» οικονομικές καταστάσεις -όπως φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό-, καλό όμως θα ήταν η κριτική σας να γίνεται με σοβαρότητα.

Το να εισπράττουμε από εσάς κατηγορίες για «παλαιοκομματισμό», το εκλαμβάνουμε ως αστεϊσμό…

Εν κατακλείδι, το εάν έχει μπει τάξη στα οικονομικά του Δήμου ή όχι, το γνωρίζει ήδη η αγορά της περιοχής, που εδώ και καιρό να αντιμετωπίζει έναν φερέγγυο και συνεπή Δήμο, σε αντίθεση με το παρελθόν. Στις συνεδριάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, θα παρουσιαστούν για μια ακόμα φορά τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Κοζάνης, ώστε να γίνει σαφής ξανά η διαφορά ανάμεσα στο τι συνέβαινε παλιότερα, και στο τι συμβαίνει σήμερα.

Όλοι κρινόμαστε από τα λόγια, αλλά κυρίως από τις πράξεις μας…

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Φερέγγυος και συνεπής ο Δήμος, σε αντίθεση με το παρελθόν» η απάντηση του Δήμου Κοζάνης σε ανακοίνωση της παράταξης Μαλούτα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.