Μια βίδρα (ενυδρίδα) στη λίμνη Πολυφύτου! Δείτε το βίντεο

vidralpol1dtyjutjutyu

Βίδρα ή ενυδρίδα, μήκους περί τα 100 εκ. (1μ.). Μπορεί να μην είναι είδος σπάνιο στη λίμνη Πολυφύτου, η καταγραφή της σε βίντεο όμως δεν …προσφέρεται και τόσο συχνά…

Λήψη, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, από το μέσο περίπου της γέφυρας Ρυμνίου.

Πρόσθετα στοιχεία για τη βίδρα (από το ihunt.gr)

Ενυδρίδα ή βίδρα (Lutra lutra)

Η ενυδρίδα ή βίδρα, όπως είναι πιο γνωστή, είναι συνηθισμένο θηλαστικό για τη χώρα μας. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις νυφίτσες και τα κουνάβια για το λόγο αυτόν μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι υδρόβια ζώα. Μπορούν να κολυμπήσουν κάτω από το νερό για εκατοντάδες μέτρα. Τρέφονται με ψάρια και άλλα υδρόβια ζώα. Η φωλιά της βρίσκεται κοντά στο νερό, είναι υπόγεια και έχει πάντα δύο ανοίγματα. Στην περιοχή μας η βίδρα φωλιάζει κατά μήκος των όχθων και ζει μέσα στα ποτάμια. Έχουν λεπτό κορμό (μήκους 55-85 εκ.), μακρύ λαιμό, μακριά ουρά (35-55 εκ.), μικρά αυτιά και κοντά πόδια. Πολλές φορές στέκονται στα δύο πίσω πόδια. Η γούνα τους είναι χρώματος σκούρο καφέ στην πλάτη, πιο ανοιχτόχρωμη κάτω, ενώ στα μάγουλα και στο λαιμό είναι άσπρη.

Από το mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.