Γ. Θεοφύλακτος: «200 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στο ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τον κανονισμό του»

theofilaktos43256357

Στο δάνειο των 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από τον Κανονισμό του, εστίασε τις ερωτήσεις του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος κατά την εξέταση του μάρτυρα κ.Θεόδωρου Παπαδημητρίου, Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ από ιδρύσεως και για 25 έτη.

Συγκεκριμένα ο κ.Θεοφύλακτος, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής το 2017, ρώτησε τον μάρτυρα σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του εκάστοτε Υπουργού Υγείας σε αποφάσεις για τη λήψη δανείων τέτοιου ύψους.Ο μάρτυς απήντησε ότι ο Υπουργός Υγείας “παρακολουθούσε και παρενέβαινε σε αυτές τις αποφάσεις” ενώ παράλληλα ανέφερε ότι υπήρχε συνευθύνη για τα όσα συνέβαιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ανάμεσα στον ίδιο, το Δ.Σ. και τον Υπουργό.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι η χορήγηση του δανείου των 200 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου ήταν Κυβερνητική απόφαση ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ προβλεπόταν από τον Κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ.Θεοφύλακτος ρώτησε τον κ. Παπαδημητρίου αν γνώριζε ότι στις αρχές του 2011 ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος προσπάθησε να κάνει 117 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ με τα χρήματα του δανείου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο μάρτυρας απήντησε καταφατικά αλλά αρνήθηκε να δώσει επιπλέον στοιχεία επικαλούμενος το δικαίωμά του στη σιωπή, καθώς είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις για την υπόθεση αυτή.

Κλείνοντας ο κ.Θεοφύλακτος ζήτησε από τον μάρτυρα να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της μη συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας όσον αφορά την άρνηση παράδοσης στοιχείων. Ο κ.Παπαδημητρίου απάντησε αορίστως ότι “υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ και το Σώμα Επιθεωρητών”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.