Σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη πλούσιου κοιτάσματος χαλαζία στην Καστανιά Σερβίων

kastania_servion7476

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για έναρξη ερευνών

Σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη πλούσιου κοιτάσματος χαλαζία στην Καστανιά Σερβίων, δίνουν νέα προοπτική στην περιοχή, καθώς υπάρχει ήδη ενδιαφερόμενη εταιρία για διενέργεια ερευνών και στη συνέχεια εκμετάλλευσης του εξορυσσόμενου μεταλλεύματος, το οποίο έχει πλατιά βιομηχανική χρήση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» το εγχείρημα για την εν δυνάμει επένδυση είναι προχωρημένο, αφού ο επιχειρηματίας έλαβε σχετική έγκριση με ομόφωνες αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού και από την Τοπική Κοινότητα Καστανιάς για έναρξη ερευνών στην περιοχή. Μάλιστα έχει υποβάλλει σχετική αίτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης για έκδοση άδειας έρευνας στην εν λόγω περιοχή.

Ενδιαφερόμενη για τη νέα επένδυση είναι η ΜΕΤΕ, η οποία είναι γνωστή από την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Κώστας Μεσσήνης δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι «έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και τη θετική γνωμάτευση του δημοτικού συμβουλίου για χορήγηση άδειας έρευνας στην περιοχή. Συγχρόνως, προχωρήσαμε σε όλες τις ενέργειες στο υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση της άδειας.

Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, εκτιμούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε τις έρευνες στη συγκεκριμένη έκταση και την άνοιξη του 2019 μπορεί να αρχίσει η εκμετάλλευση. Πρόκειται για μία επένδυση που μπορεί να προσφέρει περί τις 50 θέσεις εργασίας».

Ο Κ. Μεσσήνης είπε ακόμη ότι «η έρευνα στην περιοχή με τις γεωτρήσεις που θα κάνουμε θα μας δείξουν αν είναι εκμεταλλεύσιμο και κατά πόσο είναι πλούσιο το κοίτασμα του χαλαζία». Ωστόσο πρόσθεσε ότι «οι ενδείξεις από τις επιφανειακές εμφανίσεις είναι αισιόδοξες τόσο ως προς την ποσότητα όσο και ως προς την ποιότητα». Εφ’ όσον οι γεωτρήσεις δώσουν το πράσινο φως, τότε η εκμεταλλεύτρια εταιρία θα προχωρήσει στην διάνοιξη του μεταλλείου χαλαζία και στην κατασκευή εργοστασίου εμπλουτισμού του μεταλλεύματος.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Πτολεμαίου εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.