Επιτυχημένη η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας



mousiko-sxoleio-siatistas-logo1

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου πραγματοποίησε τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα. Το πρόγραμμα ήταν ποικίλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον και περιλάμβανε την παρουσίαση μουσικών έργων στο πνεύμα των Χριστουγέννων από όλα τα Μουσικά Σύνολα του σχολείου.

Ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Κουτσογιώτας Χρήστος προλόγισε την εκδήλωση με μία σύντομη ομιλία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βυζαντινός Χορός των μαθητών του σχολείου με Χοράρχη τον κ. Θωμά Θεοδωρόπουλο, υποδ/ντή του σχολείου και έψαλε Καταβασίες και Ύμνους των Χριστουγέννων. Ακολούθησε το Μουσικό Σύνολο Χορωδίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Αργύρη Κοκκόρη σε συνεργασία με το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτριο Λαδόπουλο και τραγούδησαν Παραδοσιακά Κάλαντα από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ακολούθησαν τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ανδρονίκη Αβάνη, τα οποία παρουσίασαν οργανικά έργα διάσημων συνθετών και άριες μονωδίας για φωνή και πιάνο. Η εμφάνιση του «Guitariston», του Μουσικού Συνόλου Κιθαριστών του σχολείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ιωάννη Ζορπίδη ακολούθησε και έδωσε το δικό του μοναδικό τόνο στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση.

Στη συνέχεια το Σύνολο Έντεχνης Μουσικής του σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Ντόνα παρουσίασε δύο έργα δικής του σύνθεσης και ενορχήστρωσης. Το πρώτο με τίτλο « Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» και το δεύτερο με τίτλο « Χτίσε μια καρδιά».

Την εκδήλωση έκλεισε η Ορχήστρα και η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου οι οποίες ξεχωριστά αλλά και σε σύμπραξη παρουσίασαν ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα έργα. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της Χορωδίας έκανε η κ. Μαρία Κουζιάκη και τη διδασκαλία και διεύθυνση της Ορχήστρας έκανε η κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου σε συνεργασία με την κ. Άννυ Τζούμα. Επίσης η ενορχήστρωση όλων των μουσικών έργων πραγματοποιήθηκε από την κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου.

Ανάμεσα στα διαφορετικά μουσικά σύνολα η κ. Γιούλα Τρίκου διάβαζε σύντομα κείμενα σχετικά με την ιστορία και τη δράση κάθε συνόλου. Με το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου το καθιερωμένο Φιλανθρωπικό Παζάρι για τη Unicef στα πλαίσια του προγράμματος « Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών» με υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αναστασία Ματσαρίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. κ. Παύλος, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου κ. Λάζαρος Γκερεχτές, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Καλλιόπη Δάρδα, ο Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κ. Γκουζγκούνης Νικόλαος και τα μέλη κ. Κακάλης Κωνσταντίνος και Σαμαρά Μαρία και πλήθος κόσμου που απόλαυσε την όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας εύχονται σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Υγεία, Ειρήνη και αγάπη και το 2018 να είναι
μια υπέροχη, νέα χρονιά για όλους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.