Εγκαινιάστηκε η Χριστουγεννιάτικη Έκθεση με ξύλινα έργα του Νίκου Ασλανίδη στην Πτολεμαΐδα



6kjkyrsk65rswwk6sk7ydsuy

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 18-12-2017 τα εγκαίνια της πρωτότυπης Χριστουγεννιάτικης Έκθεσης με έργα από ξύλο του Νίκου Ασλανίδη, που θα φιλοξενείται έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαϊδας .

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης υποδέχθηκε τον Δημιουργό της Έκθεσης στην Πτολεμαϊδα, συγχαίροντάς τον για τα ιδιαίτερα έργα του.

Ο Νίκος Ασλανίδης είναι καταξιωμένος δημοσιογράφος και επί 35 χρόνια καταγράφει ειδήσεις και ιστορίες ανθρώπων, που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς. Με την εκπομπή «Αληθινά Σενάρια», ανακάλυψε πολλούς καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν με έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά…

Εδώ και 15 χρόνια, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, ασχολείται με την κατασκευή χριστουγεννιάτικων καραβιών και άλλων ξύλινων έργων, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ξύλα από παλιά αλιευτικά σκάφη [καραβόξυλα] ή ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα [γυαλόξυλα]. 

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας, ενώ έχει κάνει  σεμινάρια σε μαθητές προκειμένου να συνεχιστεί αυτό το έθιμο. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.