Γ. Θεοφύλακτος στην εξεταστική της υγείας: «3,1 εκ. ευρώ δάνειο στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Ν.Δ. για τη γραμμή τηλεφώνου της γρίπης!»theofilaktos24564564

Αποκαλυπτική η πρώην υφυπουργός Υγείας, κα Σκοπούλη, απαντώντας στον βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτο, στην Εξεταστική Επιτροπή, για την διασπάθιση του κρατικού χρήματος που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με την αυτονόητη ερώτηση αν γινόταν ένας απλός τουλάχιστον Προϋπολογισμός εσόδων-εξόδων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε την εξέταση της μάρτυρος κ. Φ.Σκοπούλη, πρώην υφυπουργού Υγείας, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννης Θεοφύλακτος.

“Ακόμη και ένας Πολιτιστικός Σύλλογος συντάσσει Προϋπολογισμό και Απολογισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος
Η μάρτυρας απάντησε ότι δεν υπήρχε συνέπεια στη σύνταξη προϋπολογισμών και απολογισμών, οι οποίοι, επιπλέον, διέφεραν μεταξύ τους.

Η μάρτυρας κα Σκοπούλη, πρώην υφυπουργός Υγείας τα έτη 2012-2013, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας ήταν αυτός που ενέκρινε ή όχι τις σημαντικές αποφάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το δάνειο των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Θεοφύλακτος προέτρεψε την κα Σκοπούλη να σχολιάσει ζητήματα που αφορούν άμεσα τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως η φυματίωση στους μετανάστες στα Κέντρα Φύλαξης, η επάρκεια στα εμβόλια της φυματίωσης και οι νοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρα μας. Οι απαντήσεις της ήταν αφοπλιστικές!

Συγκεκριμένα:1) Για το θέμα της φυματίωσης των μεταναστών-προσφύγων ανέφερε ότι οι άνθρωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ εγκατέλειψαν τα Κέντρα Φύλαξης μόλις τελείωσε το ΕΣΠΑ, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν.
2) η Ελλάδα δεν διέθετε τα στοιχειώδη εμβόλια (‘μαντού’) και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε ιδέα για αυτό,

3) το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρόλο που πήρε χρήματα, δεν προχώρησε στην εκπόνηση κανενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της έξαρσης των νοσοκομειακών λοιμώξεων στη χώρα.

Παρά τα τεράστια ποσά που διαχειρίστηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, απάντησε η μάρτυρας σε σχετική ερώτηση του κ. Θεοφύλακτου, δεν συνεργαζόταν καθόλου με τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καταπολέμησης των Λοιμώξεων (ECDC), με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται ρεζίλι διεθνώς!

Τέλος στην ερώτηση του κ.Θεοφύλακτου σχετικά με το δάνειο των 3 εκατομμυρίων και 100 χιλιάδων ευρώ που έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ για ένα χρόνο για τη “γραμμή τηλεφώνου της γρίπης”(!), αναρωτήθηκε και η ίδια για της χρησιμότητα της γραμμής αυτής, αλλά και πώς είναι δυνατόν να δαπανήθηκε ένα τόσο τεράστιο ποσό για τον σκοπό αυτόν.

Ο κ. Θεοφύλακτος συμπέρανε ότι ξεπεράστηκε κατά πολύ το μέτρο στη διασπάθιση κονδυλίων στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι θα ανακύψουν και πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες.

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία συνεχίζονται.

Ακολουθεί το βίντεο από την εξέταση της μάρτυρα (πρώην υφυπουργού Υγείας), κας Σκοπούλη:

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.