Ο Δήμος Κοζάνης αποχαιρετά τη Ρηγούλα, μια Κοζανίτισσα στην καρδιά – Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης



zkluydflutdlkydkytdu

Η Κοζάνη αποχαιρετά τη Ρηγούλα, σύζυγο εν ζωή Διαμαντή Βαντή, μια «πολιτογραφημένη» και ένθερμη Κοζανίτισσα, παρότι Εβρίτισα στην καταγωγή.

Η Ρηγούλα υπήρξε η αγαπημένη σύζυγος του ευεργέτη της πόλης Διαμαντή Βαντή και μαζί του γνώρισε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και έμεινε φίλη και υποστηρίκτρια της Κοζάνης έως την τελευταία στιγμή.

Άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα, χιούμορ και αστείρευτη διάθεση για ζωή έμεινε δίπλα στο Διαμαντή μέχρι το τέλος της κοινής τους πορείας, ενώ η μεγάλη αγάπη της για την Κοζάνη την έκανε να επισκέπτεται την πόλη και μετά το θάνατο του Διαμαντή, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς.

Μαζί έκαναν πολυάριθμες δωρεές στο Δήμο Κοζάνης, με σημαντικότερες, τη δωρεά του σπιτιού τους στη Θεσσαλονίκη μετά το θάνατο και των δύο, αλλά και τη μεγάλη στήριξη που προσέφεραν στην Φιλαρμονική του Δήμου μας «Πανδώρα» για την αγορά καινούργιων μουσικών οργάνων. Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης που φέρει το όνομα του Διαμαντή Βαντή, το ΚΑΠΗ, ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αλιάκμων» και άλλοι πολλοί είναι μεταξύ των ευεργετηθέντων του ζεύγους Βαντή.

Ο Δήμος Κοζάνης από την πλευρά του σε ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης τους απένειμε το Αργυρό Μετάλλιο της Πόλης.
H εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12 στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην Κοζάνη, την πόλη που τόσο αγάπησε.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης
Λευτέρης Ιωαννίδης

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

Με την αναγγελία της απώλειας της ευεργέτιδας της Κοζάνης Ρηγούλας Βαντή , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης συνεδρίασε εκτάκτως και ομοφώνως αποφάσισε:

– Την έκφραση θερμών συλλυπητηρίων στην οικογένεια της εκλιπούσης Ρηγούλας Βαντή .
– Την παράσταση στην κηδεία της θανούσης, του Δημάρχου και αντιπροσωπείας Δημοτικών
Συμβούλων.
– Την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.