Βίντεο: Ο Γ. Θεοφύλακτος για το νομοσχέδιο των Ενεργειακών Κοινοτήτων – Απαντήσεις σε Ν.Δ. για ΔΕΗ – Αναφορά στον Τ.Ο.Ε.Β. Βελβεντούtheofilaktos43256357

Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για τον ενεργειακό τομέα, τόνισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, κατά την ομιλία του στην αρμόδια Επιτροπή.

Ιδιαίτερα για τις ενεργειακές περιοχές, όπως ο Ν. Κοζάνης και η Δ. Μακεδονία, οι Ενεργειακές Κοινότητες θα αποτελέσουν ένα ουσιαστικό εργαλείο που θα βοηθήσει στη μετάβαση από τη λιγνιτική στη μεταλιγνιτική περίοδο, με τη συμμετοχή των πολιτών, των ΟΤΑ και άλλων φορέων.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες θα αποτελέσουν ένα εργαλείο:
– άμεσης δημοκρατίας,
– τοπικότητας,
– αειφορίας
στον ενεργειακό τομέα της οικονομίας.

Υποδείγματα όπως του ΤΟΕΒ Βελβεντού (με υδροηλεκτρική μονάδα) πρέπει να ενισχυθούν.

Απαντήσεις στη Ν.Δ. για τη ΔΕΗ:

1) Ψεύδεται η Ν.Δ. όταν λέει ότι η μετοχή της ΔΕΗ κατακρημνίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μεγάλη πτώση της μετοχής της ΔΕΗ συνέβη από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2014, επί Ν.Δ., δηλ.

2) Λέει αλήθεια η Ν.Δ. για τον ΑΔΜΗΕ που ήθελε και θέλει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να πουλήσει. “Εμείς”, είπε ο κ. Θεοφύλακτος, “θεωρούμε ότι είναι στρατηγική υποχρέωσή μας τα δίκτυα να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους”,

3) Λέει αλήθεια ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι θέλει να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ. “Εμείς”, είπε ο κ. Θεοφύλακτος, “κρατήσαμε τις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ στα ίδια επίπεδα, όπως τα παραλάβαμε”,

4) Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είχαν συμφωνήσει (και ΧΩΡΙΣ την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), να πουλήσουν οριζόντια το 30% της ΔΕΗ, δηλ. και τα υδροηλεκτρικά! “Εμείς”, είπε ο κ. Θεοφύλακτος, “μετά την υποχρεωτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, περιορίζουμε την παρουσία του ιδιώτη σε κάποιες λιγνιτικές μονάδες και όχι στα υδροηλεκτικά, ενώ διατηρήσαμε τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων”.

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.