Χριστούγεννα στην Κοζάνη: Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χορωδίες στην κεντρική πλατεία Κοζάνης



2dftgjmstgfjdtgjygtyjtgyu

Οι Έλληνες πάντα τραγουδούσαν. Ανάλογα με τις στιγμές, όπως όριζαν οι παραδόσεις του κάθε τόπου, ανάλογα με την εποχή. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν τη μελωδία τους στα κάλαντα. Ηχοχρώματα που ποικίλουν από τόπο σε τόπο δίνοντας έτσι στίγματα μιας χώρας που ξέρει να γιορτάζει και να τιμά.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί οι χορωδίες του Ερυθρού Σταυρού, της Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας», του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης και των Συνταξιούχων Δημοσίου «Λασσάνης» θα μας τραγουδήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα σκαλιά της κεντρικής πλατείας της Κοζάνης. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο χθες και το τώρα.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ο Νίκος Κοτταρίδης με τους μαθητές του που θα τραγουδήσουν και θα παίξουν με τις λύρες τους κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια φερμένα από τον Πόντο. Στο τραγούδι ο Τάσος Παρχαρίδης και στο νταούλι ο Νίκος Φιλιππίδης. Σας περιμένουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.