Στην Πτολεμαΐδα ο συγγραφέας και Πρόεδρος του Ε.Σ. της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρος Ζουμπουλάκηςxstyjmkstykwsyjikttsjystyjtygh

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαΐδα ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας και Πρόεδρος του Ε.Σ. της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Καταρχάς ο κ. Στ. Ζουμπουλάκης επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ξεναγήθηκε στους χώρους της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή προσπάθεια που γίνεται κυρίως στον τομέα της αναγνωστικής διαπαιδαγώγησης των μικρών παιδιών.

Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πτολ/δας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Στ. Ζουμπουλάκη , Για το Σχολείο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου από τη Δέσποινα Παπαδοπούλου (Πρόεδρο του Σ.Φ. Κοζάνης) και την Όλγα Ντέλλα (ποιήτρια) ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα του σχολείου. Η αποστολή του σχολείου, ο ρόλος του δασκάλου, η ευθύνη του μαθητή, τα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά βιβλία και άλλα πολλά και σημαντικά κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για δυόμιση ώρες. Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης πήρε θέση σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, άκουσε προσεχτικά και σχολίασε τις τοποθετήσεις των συνομιλητών του και με τη στάση του δικαίωσε απολύτως την φήμη του ως διανοούμενου μεγάλης πνευματικής εμβέλειας. Σχολιάζοντας ο ίδιος την εκδήλωση εκτίμησε πως ήταν «μακράν η καλύτερη παρουσίαση που έγινε στο συγκεκριμένο βιβλίο».

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Δ. Πολυχρονίδη, την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π., κ. Μ. Κύρκα, το προσωπικό και ιδιαιτέρως την εξαιρετική Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κ. Σ. Καλμανίδου, και το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου για τη συμβολή τους στη φιλοξενία του συγγραφέα και την επιτυχημένη –παρά τις αντιξοότητες- συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστεί επίσης τους συναδέλφους που με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σφράγισαν την ποιότητα της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος του Σ.Φ. Κοζάνης             Ο Γραμματέας του Σ.Φ. Κοζάνης
Δέσποινα Παπαδοπούλου                     Γιώργος Δελιόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.