24ωρη απεργία των Γουνεργατών και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κοζάνηsilalitirio_pame_kozaniΓουνεργάτες, Γουνεργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι.

Νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώνει την βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ . Είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι με τα ψίχουλα που δίνει στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους μπορεί να τους ξεγελάσει είτε ως «κοινωνικό μέρισμα» είτε ότι βγαίνουμε από τα «Μνημόνια».

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν το εργατικό κίνημα στο γύψο με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή και το απέσυρε λίγη ώρα μετά , τον ξεσηκωμό τον εργαζομένων για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία . Ας μην ξεχνούν ότι το εργατικό κίνημα είτε στην κατοχή, είτε στην περίοδο της χούντας , δεν υπέστειλε ποτέ την σημαία της απεργίας , κάτω από οποιοδήποτε φόβο είτε στην εξορία , των φυλακών , των βασανιστηρίων κλπ . Θέλουν τους εργάτες εξαθλιωμένους με μισθούς πείνας, να δουλεύουν 2 έως 3 μέρες την βδομάδα, 3-4 ώρες την ημέρα. Τρεις στους δέκα μισθωτούς εργάζονται με μερική απασχόληση και μισθό περίπου 378,96 ευρώ. Άνεργους στην φτώχεια, συνταξιούχους χωρίς συντάξεις, εργάτες χωρίς δικαιώματα, εργάτες δούλους στον 21ο αιώνα, χωρίς υγεία, παιδεία, χωρίς σπίτι. Αυτή είναι η ανάπτυξη που εξαγγέλλουν για τον λαό. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα, στα σχέδια των βιομηχάνων της Ε.Ε . Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας.

Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 10:30π.μ . Αναχώρηση από την πλατεία Γερανειας στις 10:00 π.μ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ
-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.