Δεκέμβρης, μήνας θεάτρου για τους πολίτες από τους πολίτες της Κοζάνης



999iiujyfluydfkudyuktduyΦωτογραφία: Ευριπίδης Τσατσιάδης

Ελένη Δημοπούλου, Καλλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης:

Με μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση βλέπω ανθρώπους αυτής της πόλης να ασχολούνται σοβαρά με το θέατρο, να συνεργάζονται και να δοκιμάζονται στην υποκριτική, στη σκηνοθεσία, στη φωνητική με μόνη κινητήριο δύναμή τους την αγάπη τους για το θέατρο.

Ο Δεκέμβρης θα είναι για την πόλη της Κοζάνης μήνας Θεάτρου για τους πολίτες που αγαπούν το θέατρο, ασχολούνται με την υποκριτική ερασιτεχνικά και δοκιμάζονται σε σημαντικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου ή σε νεοελληνικά κείμενα πρώτης πανελλήνιας θεατρικής παρουσίασης.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, σκηνογράφοι, χορογράφοι, φωτιστές, ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας για την τέχνη του θεάτρου στην Κοζάνη.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης καλωσορίζει και αγκαλιάζει την παράσταση «Γέρμα» του Φεντερίκου Γκαρθία από την θεατρική ομάδα της πόλης ΟνειρόDrama, χαίρεται με την ανταπόκριση του κοινού γιατί με αυτή την παράσταση πραγματοποιείται και επιβεβαιώνεται ο κοινωνικός ρόλος του θεάτρου.

Προσωπικός μου στόχος αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ήταν να υπηρετήσω πάνω από όλα την κοινωνική διάσταση του θεάτρου, να δημιουργήσω για την πόλη της Κοζάνης ένα θέατρο όπου οι πολίτες από θεατές γίνονται συνεργοί στη δημιουργία κάθε εκπολιτιστικής προσπάθειας. Να δημιουργηθεί ένας στενότερος δεσμός θεατών και εκτελεστών γύρω από την τέχνη του Θέατρου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει ανοίξει από καιρό τις πόρτες στο μαγικό κόσμο του θεάτρου για τους πολίτες κάθε ηλικίας. Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες με ή χωρίς αναπηρία είναι ευπρόσδεκτοι να μάθουν, να ασχοληθούν, να τολμήσουν, να δημιουργήσουν, να κάνουν θέατρο.

Με την ίδρυση των θεατρικών ομάδων «Μικρή Άρκτος» για νέους με και χωρίς αναπηρία και «Η πόλη στη σκηνή» με αποφοίτους των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δημιουργεί νέες καλλιτεχνικές εστίες με σκοπό να θεμελιωθεί, να ψηλώσει και να ικανοποιήσει την ανάγκη των σπουδαστών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων να βρούνε μία καλλιτεχνική στέγη, μία φωλιά, για να νιώσουν την τέχνη του θεάτρου στο μέγιστο βαθμό της ως εργάτες μιας παράστασης.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης υπερασπίζεται και σέβεται κάθε θεατρική ομάδα πολιτών.

Εύχεται το θεατρόφιλο κοινό της πόλης να αγκαλιάσει το «Γέρμα» της θεατρικής ομάδας ΟνειρόDramaκαι τα «Στίγματα» της θεατρικής ομάδας Η πόλη στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Δύο παραστάσεις για τον πολίτη από τον πολίτη. Εύχεται ένα θέατρο συν δημιουργίας για την πόλη της Κοζάνης.

Ο χώρος του θεάτρου χωράει όλους όσους το αγαπούν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.