Βίντεο: Χειροθεσία συμπολιτών μας σε Αναγνώστη από τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης

xyhkgfyxjtgfyzjgtfzjtfdgzhnft

Χοροστατούντος του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και παρουσία του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, τελέστηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης αρχιερατικός εσπερινός επί της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, κατά τον οποίο έγινε από τον σεβασμιώτατο Ελασσώνος η χειροθεσία σε Αναγνώστη πέντε συμπολιτών μας, από τους οποίους οι δυο κατάγονται από τον ορεινό όγκο των Καμβουνίων. Πρόκειται για τον Γιώργο Βητόπουλο από το Τρανόβαλτο, τον Κώστα Παπαβασιλείου με καταγωγή από το Μεταξά και τους Γρηγόρη Δουγαλή, Παναγιώτη Τσιάμη και Ευθύμιο Λαμπαδά.

Η χειροθεσία αποβλέπει στην παροχή της ευλογίας και της αδείας των αναγνωσμάτων στην εκκλησία και μετουσιώνεται με την ευχή που αναπέμπει ο επίσκοπος στο Θεό : «Δὸς αὐτῷ (αυτοίς) τῶν θείων Σου λογίων τὴν μελέτην καὶ τὴν ἀνάγνωσιν ποιεῖσθαι, διαφυλάττων αὐτὸν (αυτούς) ἐν ἀμέμπτῳ πολιτείᾳ». 

Άξιοι!

mikrovalto.gr
(φωτο Ι.Κ., video Γ.B.)

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.