Αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών στο αστικό κέντρο της Σιάτιστας – Vdsl ίντερνετ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες έως το καλοκαίρι του 2018siatista1

Η πόλη της Σιάτιστας θα απολαμβάνει πολύ γρήγορο internet πολύ σύντομα.

Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Ο Δήμος Βοΐου, αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζει την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Η Δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον όμιλο ΟΤΕ, έχει ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες στο αστικό κέντρο της Σιάτιστας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχουν τοποθετηθεί έξι νέες καμπίνες που θα προσφέρουν πολύ γρήγορο internet VDSL έως 100Mbps και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων της Σιάτιστας, καθώς μεγάλα αρχεία θα “κατεβαίνουν” και θα “αποστέλλονται” εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Η αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών στην πόλη της Σιάτιστας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018.

Ο Αντιδήμαρχος Βοΐου

ΓΚΕΡΕΧΤΕΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.