Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ με την ταινία «Τα καλύτερα μας χρόνια»



srtyjusrjusrtjtsyjtyjtyΤο συγκλονιστικό ρομάντζο της Εβραίας κουμουνίστριας Κέιτι με τον καλομαθημένο πλούσιο Αμερικανό Χάμπελ, θα ξαναζωντανέψει μέσα από τις χειμερινές κινηματογραφικές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 4-12-2017, στις 9:30 μ.μ., στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου “Ολύμπιον”. «Τα καλύτερα μας χρόνια» (The Way We Were- 1973), του Σίντνει Πόλακ, μια ταινία που αντέχει στο χρόνο και εξακολουθεί να γοητεύει τους σινεφίλ, χάρη στο ακαταμάχητο κινηματογραφικό ζεύγος Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε αξέχαστες ερμηνείες.

Η ιστορία δύο συμφοιτητών, της Κέιτι, μιας πολιτικοποιημένης και μαχητικής γυναίκας και του Χάμπελ, ανθρώπου αδιάφορου για τα πολιτικά δρώμενα, όπου ζουν έναν μεγάλο έρωτα. Μετά το κολέγιο οι δρόμοι τους χωρίζουν προσωρινά και διασταυρώνονται ξανά κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όπου αποφασίζουν να παντρευτούν. Οι διαφορές τους όμως είναι πολύ μεγάλες για να μπορέσουν να παραμείνουν μαζί.

Θρυλική επιτυχία της δεκαετίας του 70, του αξιόλογου Σίντνει Πόλακ, που ήταν και από τις πρώτες αμερικανικές παραγωγές που αναφέρθηκαν στη μαύρη περίοδο του μακαρθισμού της δεκαετίας του 50-δεν είναι τυχαίο που ο Ντάλτον Τράμπο συνεργάστηκε ανεπίσημα στο σενάριο. Αρχικά επρόκειτο να σκηνοθετηθεί από τον Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, που όμως εγκατέλειψε την παραγωγή, πράγμα για το οποίο μετάνιωσε αργότερα. Υποψήφιος για τον πρώτο αντρικό ρόλο ο Γουόρεν Μπίτι, ωστόσο τελικά τον ανέλαβε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, που με τη συμπρωταγωνίστρια του Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, στη μοναδική τους κινηματογραφική συνεργασία, δημιουργούν ένα από τα αξέχαστα κινηματογραφικά ζευγάρια όλων των εποχών. Τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, 5η κατά σειρά σε εισπράξεις της χρονιάς που προβλήθηκε, ήταν υποψήφια για 6 όσκαρ, τιμήθηκε με 2, για τη μουσική και για το διαχρονικό τραγούδι «The Way We Were» των Άλαν και Μέριλιν Μπέργκμαν, που ερμηνεύει μοναδικά η Στρέιζαντ στους τίτλους της ταινίας.

Αυτή τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 9:30 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.