Σημαντικές διακρίσεις για το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού στον 4o Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται»



bbw56ujs5rjik5eswijket67ikuyt

Μία συγκινητική τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, για τον 4ο Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα, “Ένα σχολείο διηγείται” .

Το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και το Δημοτικό σχολείο Βελβεντού, βραβεύτηκαν για τη δημιουργική συμμετοχή τους, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κοζάνης κ.Γιάννης Θεοφύλακτος, όπου απένειμε τα βραβεία στα σχολεία της περιοχής.

Τον διαγωνισμό οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών, όπου κλήθηκαν μέσα από ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις να παρουσιάσουν την ιστορία του σχολείου τους.

aasaryjsrjsrtjtsyjkdtsykkytyΤο 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, με την πολύτιμη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του νηπιαγωγείου, κ.Βασιλικής Νίκου, απέσπασε βραβείο για την εικαστική σύνθεση – συμμετοχή, του, όπου μέσα από τα μάτια, τις ψυχές και τα μαγικά καλλιτεχνικά χέρια των μικρών πρωταγωνιστών, διηγούνται τη ζωή στο 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, με ζωγραφιές.

Επιπλέον, ο κ.Γκίκας Ιωάννης, ο δάσκαλος του Δημοτικού σχολείου Βελβεντού, οδήγησε για ακόμη μία φορά τα παιδιά του σχολείου σε κάτι δημιουργικό και τιμήθηκε γι’ αυτό τόσο ο ίδιος, όσο και η δημιουργικότητα των μαθητών του, αποσπώντας δύο βραβεία για τη συμμετοχή τους.

Ένα βραβείο για την ταινία μικρού μήκους “Μια μέρα με τον Μίμη και την Άννα”, με δραματοποιημένα και μελοποιημένα κείμενα του παλιού Αναγνωστικού του 1955 και ένα βραβείο για την φωτο-ιστορία “Σαν ασπρόμαυρη ταινία” με φωτογραφίες και παλιά σχολικά αντικείμενα του σχολείου, από το αρχείο του σχολείου, ενώ τη μελοποίηση επιμελήθηκε ο κ.Νίκος Ντόνας.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, είναι κατά ένα μεγάλο μέρος “υπεύθυνοι”, για τη δημιουργικότητα που καλλιεργούν στα παιδιά και αν μιλάμε για τους συγκριμένους, φαίνεται ότι η δημιουργικότητα των παιδιών, βρίσκεται και σε καλά επίπεδα, αλλά και σε αξιόλογα χέρια.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.